Sivas’ta 170 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Sivas’ta 170 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
20:48 - Ocak 13 2022 Perşembe

Sivas’ta son günlerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 170 köy yolu ve mezra araç trafiğine kapandı. Şiddetli kar yağışının etkili olduğu il genelinde 7 gün 24 saat Karla Mücadele Ekipleri çalışmalarını sürdürmesine rağmen, çalışmaların şiddetli kar yağışı karşısında oldukça zor devam ettiği açıklandı.

Özellikle geçtiğimiz gün itibariyle Sivas’ta yüksek kesimlerde etkili olan ve giderek tüm il genelinde etkisi hissedilen kar yağışının eğitim öğretime engel oluşturduğu görülürken, Sivas İl Özel İdaresine bağlı ekipler ise kapanan yolları açmak için büyük çaba harcıyor.

Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Sivaslılar, kar yağışının hayatı olumsuz etkilediğini belirtirken, köy yollarının araç trafiğine kapanması nedeniyle gün içerisinde çok sayıda kişinin köylerinden ayrılamadığı ve yardım talep ettiği öğrenildi. Köy ürünleri ticareti yapan çok sayıda satıcı ise gün içerisinde taze süt ve çeşitli ürün kalemlerinde satış yapamadıklarını, mevcut ürün stoklarının her gün yenilenmesi gerektiği için durumun ticareti olumsuz etkilediğini açıkladı.

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi karşısında bazı Sivaslılar sosyal medyadan yetkililere kapanan yolları tarif ederek yardım çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi