Sivas’ta 110 Yaşındaki Hüsne Nine Covid’i Yendi!

Sivas’ta 110 Yaşındaki Hüsne Nine Covid’i Yendi!
17:10 - Kasım 12 2021 Cuma

Tam bir asrı deviren Hüsne Nine; ilerlemiş yaşına rağmen Covid’i yenmeyi başardı. Toplamda tam 103 torun sahibi olan Hüsne Nine; 2 yıl öncesine kadar ilaç dahi kullanmadı.

110 yaşındaki Hüsne Nine Covid 19’u yendi. Yoğurdu hiçbir zaman sofrasından eksik etmeyen Hüsne Nine; tam 103 torun sahibi! Sivas merkez Yakupoğlan Köyü’nde yaşamına devam eden Hüsne Aslan; doğal ürünler tüketiyor. 1939 yılı doğumlu olan Hüsne Aslan’ın en büyük oğlunun 80 yaşında olduğu bildirildi. Torununun torununu dahi gören Hüsne Nine; 2 yıl öncesine kadar ilaç dahi kullanmadı. Bu süre içerisinde koronavirüse de yakalanan Hüsne Nine; Covidi de yenmeyi başardı.

Şimdiye kadar çocuklarının, kardeşlerinin ve eşinin de ölümünü şahitlik eden Hüsne Nine; ibadet yapabilmek için yaşamak istiyor. 110 yaşını geçtim diye konuşan Hüsne Nine; şimdiye kadar çok çalıştığını da belirtiliyor. Koyun yoğurduyla kömüş yoğurdunu yediğini ifade eden Hüsne Nine; tereyağı yediğini de ifade ediyor. Geçen seneye kadar hiç hasta olmadığını belirten Hüsne Nine; şimdiye kadar ilaç içmekten hep korktuğunu belirtti.
Hüsne Aslan’ın 62 yaşındaki oğlu Veli Aslan; Annem yaşında hiç kimsenin kalmadığını ifade ederek; annesinin ekmeği ısıtarak çökelekle yediğini ifade etti. Annesinin yaşını duyanların şaşırdığını ifade eden Veli Aslan; annesinin tam 103 torununun bulunduğunu annesinin torununun torununu gördüğünü söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi