Sivas’ta 10 Kasım’da Hayat Durdu!

Sivas’ta 10 Kasım’da Hayat Durdu!
16:04 - Kasım 10 2021 Çarşamba

Sivas’ta yağmurlu havaya rağmen her yıl olduğu gibi 10 Kasım’da hayat durdu! Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ölümünün 83. Yılı dolayısıyla bir kez daha saygı ve minnetle anıldı.

Sivas’ta 10 Kasım etkinliği kapsamında birtakım anma törenleri düzenlendi. Sivas Kent meydanında yapılan törene Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı olan Hilmi Bilgin’le İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay’da katıldı. Öte yandan törene Tugay Komutanı Albay Yılmaz Doğan’la il protokolünün de hazır bulunduğu kaydedildi. Ayrıca Atatürk’ü anmak için düzenlenen törene sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar da yoğun bir seviyede katılım gösterdi.

Tören kent meydanında yer alan Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlarken; ardından saatler 9’u 5 geçtiğinde 2 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Bu saatte yoldan geçen vatandaşlar yağmura aldırış etmeden Atatürk’e saygı duruşuna katılım gösterdi. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında anma törenine katılanlar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsüne kadar yürüdü. Anma törenine vatandaşların da yoğun bir seviyede katılım gösterdiği ifade edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi