Sivasspor’un Kaç Kupası Var?

Sivasspor’un Kaç Kupası Var?
09:41 - Ocak 22 2020 Çarşamba

Bir şehir takımı olan Sivasspor, Turkcell Süper Lig tarihinde, 2008-2009 sezonunda 2. Sırada yer alarak, büyük bir başarıya imza atmıştır. Elde etmiş olduğu ikincilik başarısı sonucunda, gelecek sezon için Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi için temsil etmeye hak kazanan şehir takımı, Sivasspor’un kaç kupası var sorularını da beraberinde getirmiştir. 1967 senesinde kurulumu tamamlanan takımın, 53 senelik derin bir geçmişi söz konusudur. Ve yarım asırlık tarihindeki en önemli başarılarından birisi de söz konusu Avrupa Şampiyonlar Ligi temsilciliği olmuştur. En büyük yükselişini son 20 yılında edinen Sivasspor, adından söz ettirmeyi kısa sürede başardı. Kırmızı beyazlı takımın, profesyonel olarak mücadelesi ise 1967-1968 sezonunda başlamıştır. 2. Lig Grubu’nda başlayan bu lig hikayesi, bazen de amatör liglere düşerek devam etmiştir. Fakat Sivasspor hiçbir koşulda yılmamış ve bir şekilde üstün başarı sergileyerek, profesyonel liglere dönmeyi her seferinde başarmıştır. Özellikle de 1998-1999 senesi ile adından söz ettirmeye başlayan takım, bu sezon içerisinde Üçüncü Futbol Ligi 2. Grup içerisinde şampiyon olma başarısını göstermiştir.

İkinci Futbol Ligi’nden Birinci Futbol Lig’ine Yükseliş

1998-1999 sezonu içerisinde şampiyonluk başarısının ardından, İkinci Futbol Ligi’ne yükselen Sivasspor, burada da üstün başarısını sergileyerek adını tarihe yazdırmayı başarmıştır. 2004-2005 sezonu içerisinde, İsmail Kartal’ın yönetmiş olduğu takım, İkinci Lig’i de şampiyon olarak tamamlamış ve tarihinin en büyük başarısını elde etmiştir. İkinci Lig şampiyonluğu ile Birinci Futbol Lig’ine yükselmeye hak kazanan takım, tekrardan Sivasspor’un kaç kupası var sorularına cevap aranmasına ortam yaratmıştır.

Sivasspor’un Süper Lig Başarısı

1967 senesinde kurulan kırmızı beyazlı takım, Süper Lig içerisindeki ilk sezonunda Alman asıllı teknik direktör WernerLorant ile hazırlıklarına başlamıştır. Ve bu sezonu toplamda 43 puan kazanarak 8. Sırada tamamlamıştır. Ardından teknik direktörü değişen takım, Slovak asıllı KarolPecze ve Türk teknik direkötr Bülent Uygun ile çalışmalarına başlamıştır. Bu kez de ikinci sezonunda 48 puan alarak, önceki sezona göre yükselişe geçen takım, ligi 7. Sırada bitirmeyi başarmıştır. Elde ettiği her başarı sonucunda Sivasspor’un kaç kupası var sorularını ön plana çıkartan takım, esas başarısını, 2007*2008 sezonundaki üstün performansı ile göstermiştir. Adeta 4 büyükler olarak anılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile kapışan Sivasspor, 2007-2008 sezonu içerisinde ligi dördüncülük ile tamamladı ve adından 2008-2009 sezonunda 66 puan kazanarak, 2. Olmayı başarmıştır. Böylece Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkını da kazanarak, adını tarihe yazdırmıştır. Sivasspor, zor uğraşlar sonucu kurulan, birçok amatör ligte yer alan fakat çok çalışan şehir takımlarından biri olarak adından kısa sürede bahsettirmeyi başaran bir futbol takımı olmuştur. Kırmızı beyazlı ekibin, inancı bu anlamda takımı çok daha iyi yerlere mutlaka getirecektir. –

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi