Sivasspor’un En Gollü Maçları

Sivasspor’un En Gollü Maçları
10:05 - Ocak 26 2020 Pazar

1967 senesinde kurulan ve kurulduğu günden bu yana farklı liglerde boy gösteren Sivasspor, lig tarihine adını yazdıran maçlar oynamıştır. Oynadığı bazı maçlar çok çekişmeli geçmiş ve yüksek sayıda gol olmuştur. Sivas’ın çok gollü geçen maçları arasında Kayserispor ve Fenerbahçe gibi takımlarla oynadığı maçlar bulunmaktadır. Özellikle Sivas’ın Kayseri ve Ankara’nın Gençlerbirliği takımları ile oynadığı maçlarda çok sayıda gol olmaktadır. Sivas kulüp tarihine adını yazdıran önemli maçlar bulunmaktadır. Sivasspor’un en gollü maçları arasında 2007-2008 sezonunda oynanan Galatasaray maçı dikkat çekmektedir. Sivas ilinde oynanan maçta 8 adet gol olmuş ve maçı Galatasaray takımı 5-3 kazanmıştır.

Sivas takımının gollü maçları daha çok İstanbul’un büyük takımları ile oynadığı maçlarda yaşanmıştır. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile oynana maçlarda çok sayıda gol yaşanmıştır. Sivas ve gollü maçlar söz konusu olduğunda son yıllarda akla gelen maçlardan biri de Malatyaspor ve Sivasspor ile oynanan maçtır. 2017-2018 sezonu 8.haftasında oynanan maçta 8 adet gol olmuştur. Anadolu’nun önemli maçları arasında yer alan Malatya ve Sivas maçında 8 golü iki takım paylaşmıştır. Heyecan fırtınası şeklinde geçen maç 4-4 berabere bitmiştir. Bu sonuçla Sivas tarihinin en gollü maçları arasına ismini yazdırmıştır.

Sivasspor takımının ve süper lig tarihinin en gollü ve en önemli maçlarından biri 2010-2011 sezonunda yaşanmıştır. Süper lig tarihinin en heyecanlı sezonlarından biri olan 2010-2011 sezonunun son maçı Sivasspor ve Fenerbahçe arasında oynanmıştır. Maçın Fenerbahçe açısından şampiyonluk maçı olması önemi bulunurken, Sivas ise kendi evine büyük bir takıma galip gelme amacı peşindeydi. Lig tarihinin en çekişmeli maçlarından birinde 7 tane gol olmuştur. Fenerbahçe, Sivasspor takımını 4-3 yenerek şampiyonluğunu ilan etmiştir. Hem çekişmeli bir maç olması hem de maçın gollü geçmesi ile Sivas tarihine ismini yazdıran maçlar arasına girmiştir.

Sivasspor Başarılı Sezonları

Sivasspor takımı kurulmuş olduğu günden bu yana başarılı sezonlar geçirmiştir. İlk kurulduğu yıllarda ekonomik sorunlar ile karşı karşıya kalan takım, daha sonraki sezonlarda hem halkın hem de yöneticilerin yardımı ile başarılı olmuştur. Süper lige ilk çıktığı yıllarda başarılı sonuçlar alıp sezonu orta sıralarda bitiren takım, daha sonraki sezonlarda ise liderlik yarışına girmiştir. Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli takımlarla şampiyonluk yarışına giren takım, önemli başarılar elde etmiştir. Bu sezonlarda Sivasspor’un en gollü maçları yaşanmıştır.

Sivasspor Futbolcu Kadrosu

Türkiye’nin önemli Anadolu takımları arasında yer alan Sivasspor, 2019-2020 sezonuna iddialı bir giriş yapmıştır. Ligin ilk maçında Beşiktaş takımını 3-0 yenen takım, sonraki maçları ile birlikte sezonun ilk yarısını lider bitirmeyi başarmıştır. Rıza Çalımbay’ın teknik direktörlüğünü ve Mecnun Otyakmaz’ın başkanlığını yaptığı takımın önemli bir futbolcu kadrosu bulunmaktadır. Sivasspor’un en gollü maçları söz konusu olduğunda akla gelen oyuncularında yer aldığı kadroda özellikle yerli oyuncular dikkat çekmektedir. Sivas’ın kadrosunda Emre Kılınç, Mert Hakan ve Hakan Arslan gibi başarılı yerli oyuncular bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi