Sivasspor Teknik Direktörü Kim?

Sivasspor Teknik Direktörü Kim?
10:21 - Ocak 7 2020 Salı

Sivasspor, Türkiye Süper Liginde bulunan 18 takımdan biridir. Uzun yıllardır süper ligde yarışan takımlar arasında olan Sivasspor, Anadolu’nun başarılı takımları arasında yer almaktadır. Sivassporu destekleyen ve diğer takım taraftarları, Sivasspor teknik direktörü kim? Sorusunu merak etmektedir. Sivasspor’un 2019-2020 sezonundaki teknik patronu aynı zamanda Sivaslı bir teknik direktör Rıza Çalımbay’dır. Rıza Çalımbay, 1963 yılında Sivas’ın Topalyurt Köyü’nde doğmuştur. Hayatının ilk dönemlerini Sivas içerisinde geçiren başarılı teknik adam, daha sonraları ailevi sebeplerden dolayı İstanbul’a göç etmiştir.

Yoksul bir ailede büyüyen ve zorlu günler geçiren Rıza Çalımbay, ailesinin geçimine katkı sağlamak için farklı işlerde çalışmıştır. Daha sonra futbola başlayan teknik direktör, başarı ve zaferlerle dolu futbol hayatına, Beşiktaş takımında başlamıştır. 1980 yılında, Beşiktaş A takımına giren Çalımbay, tam 20 sezon takımına katkı sağlayıp sayısız başarılar kazanmıştır. Hem Beşiktaş hem de Milli Takımda kaptanlık görevi verilen Rıza Çalımbay, oynadığı alanın efsaneleri arasına ismini yazdırmıştır. O yıllarda Atom Karınca lakabıyla anılan Çalımbay, milli takım formasını 52 kez girmiştir.

riza-calimbay.jpg (780×400)

Beşiktaş takımın en fazla forma giyen oyuncuları arasında olmayı başaran Rıza Çalımbay, teknik direktörlük kariyerine 2000 yılında başlamıştır. Yardımcı çalıştırıcı olarak başladığı görevde, önemli hocaların yardımcılığını yapmıştır. İlk yardımcı çalıştırıcı görevini, futbol hayatının dönüm noktası olan Beşiktaş takımında gerçekleştirmiştir. Yardımcı teknik direktörlük kariyerinin ardından teknik direktör olarak Göztepe takımını çalıştıran Rıza Çalımbay, daha sonraları Rizespor ve Denizlispor takımlarını çalıştırıp başarılı sonuçlar almıştır.

2004 yılında ise uzun yıllar futbol oynadığı takımına yani Beşiktaş’a teknik direktör olmuştur. Ertesi sezon başarısız bir başlangıç yapması sebebi ile çok geçmeden istifa etmiştir. Beşiktaş macerasından sonra Ankaraspor ve Rizespor takımlarını çalıştıran Çalımbay, 2007 yılında Göztepe takımında sportif direktör olmuştur. Ardından Kasımpaşa ve Antalya gibi takımları çalıştıran başarılı teknik direktör, son olarak Sivasspor takımını çalıştırmaktadır. 2019-2020 sezonuna oldukça başarılı bir giriş yapan teknik direktörün takımı, ligde ilk sırada yer almaktadır.

Sivasspor Kulüp Başkanı Kim?

Sivasspor söz konusu olduğundan en çok araştırılan konular arasında Sivasspor kulüp başkanı kim ve Sivasspor teknik direktörü kim gibi sorular yer almaktadır. Teknik direktörlüğünü Rıza Çalımbay’ın yaptığı Sivasspor’un başkanı ise Mecnun Otyakmaz’dır. Uzun yıllardır Sivas takımının başkanı olan Mecnun Otyakmaz, Sivas takımını 1.lige çıkartan ilk ve tek başkan olma unvanına da sahiptir. Efsane başkan olarak bilinen Otyakmaz, Sivas takımına ve iline birçok ilk yaşatmıştır. Bu nedenlerden dolayı Sivas ilinde sevilen bir kişidir.

Sivasspor Şampiyonluğu Var mı?

Türkiye Süper Lig takımları arasında yer alan Sivas takımı, bu ligde çeşitli başarılar elde etmiştir. Birçok kez yüksek puanlar alan takım hiç şampiyon olamamıştır. Süper ligde şampiyonluğu olmasa da alt liglerde şampiyonluğu vardır. Sivasspor teknik direktörü kim? Sorusunun cevabı ise Rıza Çalımbay’dır. Sivasspor, 2019-2020 sezonunda teknik direktör Rıza Çalımbay ile Türkiye Süper Ligde yarışmaya devam etmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi