Sivasspor Tarihi Geçmişi

Sivasspor Tarihi Geçmişi
00:18 - Şubat 5 2020 Çarşamba

1960’lı seneler vaktinde, Türk futbolu alanında birçok gelişme yaşanmıştır. Bu gelişmelerin birer sonucu olarak da Anadolu Bölgesi’nin neredeyse her kentinde, profesyonel bir şekilde çalışacak olacak şehir takımları kurulma kararı alınmıştır. Böyle Türkiye’nin şehirleri, Türkiye ligleri içerisinde mücadele etme yoluna girmişlerdir. Bu süreçte, kendi takımının olmasını isteyenlerden birisi de Sivas kenti olmaktadır. Kendine takım kurmayı amaç edinen Sivas, hayalini gerçekleştirebilmek adına ilk adımları atmış ve söz konusu yolculuğuna çıkmaya hazırlanmaya başlamıştır. Sivasspor tarihi (geçmişi), bu anlamda 1960’lı senelerin ikinci yarısı olarak nitelendirilen zamana denk gelmektedir.

Dönemin Valisi VefikKitapçıgil’den Olumlu Düşünceler

Şehrin takımının kurulmasının istenmesi üzerine, tarihler 1967 senesinin Mart ayını gösterdiğinde, Nusret Akça, Hüseyin Yıldırım, Hüseyin Pala, Yalçın Özden ve Nurettin Tarıkaya gibi önemli isimler hep birlikte bu yola çıkarlar. Bir ekip şeklinde yola çıkarak, o zamanın Belediye Başkanı olarak görev yapan Ahmet Durakoğlu’na bu isteklerini anlatma kararı alırlar. Fakat sadece Belediye Başkanı ile de kalmayarak, o zamanın valisi olarak görev yapan VefikKirapçıgil’e de giderler ve aynı şekilde ona da Sivas şehrinin bir takımı olması gerektiğini, bu anlamda istekleri olduğunu belirtirler. Bu fikir, valiyi oldukça heyecanlandırır ve duruma çok fazla olumlu bakan vali, bunun sadece spor ile ilgili bir gelişme olmayacağının da altını çizer. Çünkü Sivas’ın bir şehir takımının kurulması, sadece spor aktivitesi alanından değerlendirilmeyecek bir durumdur. Aynı zamanda kentin, hem kültür alanında, hem sosyal hayatta hem de ekonomik bir açıdan bir ivme kazanacağının göstergesi olacaktır. Bunları söyleyen valinin olumlu düşünceleri, beraberinde kurulun üyelerini de çok mutlu eder. Ve Sivasspor tarihi (geçmişi) böylece başlamıştır.

Tarihler Sivasspor Takımının Kurulduğu Günü Gösteriyor

Sivasspor isimli bu şehir takımının kuruluş sürecine başlanmaktadır. Ve söz konusu takımın bir an önce hazırlanması istenmektedir. Bu amaçla da Sivasspor isimli şehir takımı, 1967-1968 sezonuna yetiştirilmek istenmektedir. Bu heyecanlı bekleyişin ardından, takımın kuruluş süreci artık tamamlanmaya hazır hale gelmiştir. Ve tarih 1967 senesinin Mayıs ayını gösterdiği zaman diliminde, takımın kuruluş hazırlıkları da tamamlanır ve ilk adım atılmış olur. Bundan sonrası artık takımın temsili ayrıntılarının tamamlanması şeklindedir. Ve Sivasspor takımının renklerinin kırmızı beyaz olacağı konusunda ortak bir karara varılır. Artık takım kurulur ve Sivasspor’un kurulmuş olduğuna dair gazetelerde haberler yayımlanmaya başlamıştır. İlk olarak yayımlanan bu haberlerin 9 Mayıs 1967 tarihli gazeteler olmuştur. Takımın kurulmuş olmasının ardından, bir de binaya ihtiyaç duyulduğu için, Sivas Belediyesi’nden bir spor kulübü binası tahsis edilir. Ve telefon numarası olarak 2283 belirlenmiştir. 50 lira gibi sembol niteliğinde bir ücret karşılığında, spor kulübü binasının kurulmasından sonra artık Sivasspor tarihi (geçmişi), başlamış olur. Ve Sivasspor şehir takımı kurulumu tamamlanır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi