Sivasspor Şampiyonlukları

Sivasspor Şampiyonlukları
22:44 - Ocak 20 2020 Pazartesi

1960’lı yılların ikinci yarısı olarak isimlendirilen, 9 Mayıs 1967 senesinde kurulumu tamamlanan Sivasspor şehir takımı, hem ülkenin spor, kültür ve ekonomisi açısından, hem de şehrin spora olan ilgisi bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Şehrin her yönden gelişmesinde spor takımlarının etkisi oldukça fazladır. Sivasspor, tarihinin çoğu yerinde bir ilke imza atması ile bilinen futbol takımlarından birisi olmaktadır. Her ne kadar bir şehir takımı olsa da, bugüne bugün bir kez bile lider olmadan şampiyon olmayı hak eden bir futbol takımı olarak, adını hem Türk tarihine, hem de şüphesiz ki Dünya tarihine yazdırmayı başarmıştır. Normalde lig şampiyonlukları denildiğinde, akla gelen başarılı takımlar arasında şehir takımla yer almamaktadır. Çünkü şehir takımlarının kendi halinde bir faaliyet gerçekleştirdiği düşünülmektedir. Fakat çoğu takımın aksine, Sivasspor lig şampiyonlukları bakımından, adını tarihe yazdırmayı başaran takımlar arasındaki yerini almayı başarmıştır.

Sivasspor Şehir Takımı İkinci Ligteki Yerini Aldı

Sivasspor şehir takımının, öncelikle lig içerisinde olma süreci biraz olaylı olmuştur. O dönemde takımın yönetiminde görevli olan Nusret Akça ve Hüseyin Yıldırım, takımın haricinde siyasi partilerin de desteğini aldıkları için önemli bir boyut kazanmışlardır. Ve bu süreçte Spor Bakanı olarak görev yapan Kamil Ocak ile görüşme kararı alınmıştır. O dönemde aynı zamanda Sivas’ın milletvekili olan Rıfat Öçten de, dönemin Başbakanı olan Süleyman Demirel’den bir talepte bulunur. Bu talep, Sivasspor takımının ikinci lige alınması şeklindedir. Söz konusu bir de Şekerspor olayı olduğu için, ligte boş kalan bir yer söz konusudur. Ve Sivasspor şehir takımı, bu sürecin ardından Türkiye ikinci liginde beyaz grup içerisindeki yerini alır. Sivasspor lig şampiyonlukları süreci böylece başlayacaktır.

Şampiyon Sivasspor

Sivasspor, 2005 senesine kadar Türkiye ikinci liginde oynamış ve buradaki üstün başarılarının ardından da 2004-2005 sezonu itibariyle Turkcell Süper Lig’e çıkmaya hak kazanmıştır. Buradaki ilk iki sezonu sürecinde, şampiyon olamayan takım iki sezon boyunca da lig sürecini 8. Olarak tamamlamıştır. Fakat 2007-2008 sezonunda adından son derece söz ettirerek şampiyonluğun kenarından geçmiş ve ligi 4. Olarak bitirmeyi başarmıştır. Sivasspor, artık hızını almış, ısınmış ve adından söz ettirmeye başlayan takımlar arasındaki yerini de bu süreçte almıştır. 2008-2009 sezonunda da ligi 2. olarak tamamlayan takım, bu ligte tam olarak 11 sene mücadele etse de, tarihinde bir talihsizlik yaşamış ve 2015-2016 sezonunda TFF 1. Lig’e düşmüştür. Fakat bu ligte oynadığı süreçte, 2017-2018 sezonunda Sivasspor lig şampiyonlukları sürecinde ilk başarısını göstermiştir ve TFF 1. Lig şampiyonu olarak tekrardan Süper Lig’e yükselmeyi başarmıştır. Artık adına yakışır ve mücadelesinin karşılığını alacağını yerde oynayan, ve şehrini en iyi şekilde temsil eden kırmızı beyazlı oyuncular için şampiyonluk süreci böylece başlamıştır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi