Sivasspor ne zaman kuruldu?

Sivasspor ne zaman kuruldu?
00:25 - Aralık 29 2019 Pazar

1960’lı yıllarından ikinci yarısı olarak nitelendirilen bir zaman diliminde kurulmuş olan Sivasspor futbol takımının oldukça inişli çıkışlı bir hikayesi bulunmaktadır. O dönemlerde, Türk futbolu büyük bir gelişme göstermiştir. Ve bu gelişmelerin ardından, Anadolu Bölgesi’nin çoğu yerinde hatta belki de neredeyse her yerinde bir şehir takımı kurulma süreci başlamıştır. Profesyonel bir şekilde kurulan bu takımlar, o dönemin Türkiye liglerinde olacak spor karşılaşmalarına hazırlanmaktadırlar.

sivasspor takımı

Böylesine sıkı mücadelenin olduğu bir zaman diliminde, Sivas yetkilileri de bir takımı olmasını istemiş ve bu anlamda çok fazla mücadelenin içerisinde yer almıştır. Sivas yetkililerinin ve tabi ki de Sivas halkının hayallerini süsleyen o futbol takımının kurulması için ön hazırlıklara başlanmış ve ilk adımlar da böylece atılmıştır. Sivasspor ne zaman kuruldu sorusunun cevabı her ne kadar 9 Mayıs 1967 olsa da, o kuruluşun bir de hikayesi söz konusu olmaktadır.

Valiyi Heyecanlandıran Şehir Takımı Fikri

Aslında her şey, 1967 senesinin Mart ayı itibariyle başlamıştır. Bu süreçte aralarında Nusret Akça, Hüseyin Yıldırım, Hüseyin Pala, Yalçın Özden ve Nurettin Tarıkahya’nın yer aldığı bir ekip Sivasspor takımının kurulması için ilk olarak harekete geçen isimler olmaktadır. Bu isimler, hep birlikte anlaşmışlar ve toplanarak Belediye Başkanı ile görüşmeye gitmişlerdir. Bununla da sınırlı kalmayan heyecanlı ekip, aynı süreç içerisinde o dönemin vali görevini üstlenen Vefik Kitapçıgil ile de görüşme talebinde bulunmuşlardır.

sivasspor şehir takımı

Görüşmeyi kabul eden vali, anlatılan Sivasspor projesini çok beğendiğini söylemiş ve hemen harekete geçilmesi gerektiğini söylemiştir. Çünkü bu yalnızca sporla ilgili değil, kültüre ve beraberinde şehir ekonomisine de katkı sağlayan bir gelişme olacaktır. Ciddi anlamda bir canlanmaya vesile olacağını düşünen vali, projeyi onayladığında kurul üyeleri de bu durumdan oldukça memnun kalırlar. Ve Sivasspor ne zaman kuruldu sorusunun yanıtının geleceği önemli tarihi süreç bu şekilde başlamış olur.

9 Mayıs 1967 Tarihli Sivasspor Kuruluşu

Valinin onayından geçen takımın hazırlık süreçleri bu şekilde başlamış olur. Vakit kaybetmeden bir an önce takımın kurulması istenmektedir. Çünkü Sivasspor takımı, 1967-1968 sezonunda yer almalı ve bir an önce sporcular bu sürece yetişmelilerdir. Mart ayında başlayan bu heyecanlı kuruluş süreci, Mayıs ayına kadar neredeyse tam anlamıyla hazır hale gelen bir takımı ortaya çıkarmıştır. Mayıs ayının ilk günlerine kadar hazır hale getirilen takımın renkleri konusunda karar verme süreci başlamıştır.

sivasspor eski oyuncular

Renklerin kırmızı beyaz olacağı hususunda da ortak kararın alınmasından sonra, artık Sivasspor ne zaman kuruldu konusu, basına yansımış ve 9 Mayıs 1967 tarihli gazeteler aracılığıyla da tüm halka duyurulmuştur. Kulüp binası olarak da Osmanpaşa Caddesi Numara 1 adresi belirlenmiş ve sembolik bir ücret olan 50 lira karşılığında belediyeden bu bina kiralanmıştır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi