Sivasspor Kurucuları Kimler?

Sivasspor Kurucuları Kimler?
00:53 - Ocak 14 2020 Salı

Türkiye liginin önemli takımları arasında yer alan Sivasspor, 1967 yılında kurulmuştur. Sivassporu takip eden kişiler, Sivasspor kurucuları kimler? araştırmaları yapmaktadır. Sivas takımının kurulma sürecine öncülük eden çeşitli kişiler vardır. Bu kişiler, o yıllarda devletin ve özel sektörün farklı kademelerinde çalışmaktadır. Sivasspor takımının kurucu başkanı Ahmet Durakoğlu’dur. Genel sekreter Nurettin Tarıkahya ve Kulüp Amiri Hüseyin Yıldırım da takımın önemli kurucuları arasındadır. Sivas takımının diğer kurucuları arasında Nusret Akça, Yalçın Özden ve Hüseyin Pala yer almaktadır.

Sivasspor takımının kurucusu olan yönetim kurulunda devletin farklı kademelerinde çalışan kişiler de bulunmaktadır. Dönemin bayındırlık müdürü, gar müdürü ve ambar müdürü gibi önemli görevlerde çalışan kişiler, kurucu üyeler arasında yer almaktadır. Kurucu kadronun arasında Nusret Akça, Ethem Uslu ve Şükrü Günhan gibi ticaret ile uğraşan kişiler de bulunmaktadır. İlk kurulduğu yıldan itibaren çeşitli sorunlar ile karşılaşan takım, alt yapı ve tesis yetersizliği ile karşılaşmıştır. Bu durum Sivas’ın önde gelen kişileri tarafından çözülmüştür.

Sivas ilinin ve takımının hikayesi ilginçtir. Hem kentin hem de takımın kaderini değiştirmek için mücadele verin Sivasspor, o ilde yaşayan insanların umut duyduğu bir takımdır. Kurulduğu günden bu yana farklı liglerde mücadele eden takım, süper lige giden yolda birçok zorluk ile karşıya kalmıştır. Kuruluş yıllarında Türkiye’nin içinde bulunduğu buhrandan Sivas takımı da etkilenmiştir. Zorlukları başarıyla savuşturan takım, günümüzde süper ligde başarılı bir mücadele vermektedir. Taraftarı ve takımıyla bir bütün halinde lige renk katmaktadır.

Sivasspor Lig Başarıları

Kurulduğu 1967 yılından beri Türkiye’nin farklı alt liglerinde başarıyla mücadele eden Sivasspor, süper lige 2004 senesinde çıkmıştır. 2004-2005 sezonu Türkiye Süper Ligi takımları arasında olmayı hak eden Sivas, ilk sezonlarında ortalama bir başarı elde etmiştir. Lige ilk kez çıkan takımlar için önemli bir başarılı sayılabilecek 8.lik ile 2 sezonu bitirmiştir. 2007 senesinde ise belki de tarihinin en büyük başarılarından biri olabilecek lige başlamıştır. O sezon önemli bir başarı gösteren takım, lig sonunda şampiyonluğu kaçırmıştır.

2007-2008 sezonu sonunda ufak bir puan farkı ile şampiyonluğu kaçıran takım, 4. Sırada yer alarak Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanmıştır. Ertesi sezon ise bir önceki yıl kazandığı başarının tesadüf olmadığını göstererek ligi 2.sırada bitirmiştir. Tarihinde ilk defa şampiyonlar ligine katılma başarısını gösteren takım, 2015 yılında ise bir alt lige düşmüştür. Alt ligde kısa sürede başarı gösteren Sivasspor, tekrar lige çıkmış ve süper lig takımları arasındaki yerine dönmüştür. Sivas’ın elde ettiği bu başarılardan sonra Sivasspor kurucuları kimler? konusunda araştırmalar yapılmaktadır.

Sivasspor Teknik Direktörü

2019-2020 sezonunda başarılı sonuçlar alan Sivasspor, gündeme farklı konular ile gelmeye başlamıştır. Özellikle internet üzerinde Sivasspor kurucuları kimler? sorusu ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Sivasspor için araştırılan diğer bir konu ise teknik direktördür. Sivasspor teknik direktörü daha önce birçok takımı çalıştırmış ve başarılı bir futbol hayatı geçirmiş olan Rıza Çalımbay’dır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi