Sivasspor – Galatasaray Maçı Öncesi Güvenlik Önlemleri Sıkılaştırıldı
Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig’in 15. hafta karşılaşması öncesinde, Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda güvenlik tedbirleri maksimum seviyeye çıkarıldı. Güvenlik güçleri, taraftarların stadyuma girişlerinde detaylı aramalar yaptı.
Yapılan kontrollerde, taraftarların üzerinden 12 şişe alkol, 22 meşale, 1 adet smok, 200 adet yanıcı, yakıcı ve yaralayıcı madde, 16 adet torpil gibi yasaklı maddeler ele geçirildi. Bu durum, güvenlik güçlerinin spor etkinliklerindeki titiz çalışmalarını gözler önüne serdi.
Tespit edilen yasaklı maddelere el konulurken, ilgili taraftarlar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında yasal işlemler başlatıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü, spor müsabakalarının güven içinde geçmesi için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini belirtti.
