Sivasspor ekibi üniversitelilerle buluştu

Sivasspor ekibi üniversitelilerle buluştu
19:37 - Nisan 3 2019 Çarşamba

Süper Lig takımlarından Demir Grup Sivasspor’un futbolcuları Cumhuriyet Üniversitesi’nde bir söyleyişe katılarak öğrencilerle bir araya geldiler.

Düzenlenen söyleşi programında Sivassporlu futbolculardan orta saha oyuncusu Delvin N’Dinga’nın Sivasspor’a olan transfer sürecini anlatırken verdiği örnek salonda gülümsemelere neden oldu.
Hazırlana söyleşi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen söyleyişe Sivassporlu futbolculardan; Ziya Erdal, Mert Hakan , Fatih Aksoy, Ndinga, Aurone Kone, Teknik direktör Hakan Keleş ,A takım antrenörlerinden Mohammet Ali Kurtuluş katıldı. Futbolcular söyleşide öğrencilerin sordukları sorularını cevapladılar. Delvin N’Dinga kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevapla salonda gülümsemelere neden oldu.

Delvin N’Dinga, Sivasspor’a olan transfer sürecini şu şekilde anlattı, “Transfer süreci aslında gerçekten kafamda kaldı çünkü kariyerimde ilk defa böyle bir olay yaşadım. Bir kulübün ne kadar bana ihtiyaç duyduğunu anlattılar ve gerçekten beni transfer etmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu da kulübün iradesini gösteriyor beni ne kadar istediklerini. Mesela sevdiğimiz bir kişi bir kız varsa her zaman onun peşinden gideriz hiç bırakmayız. Benle Sivasspor arasında aynı bir olay yaşandı. Evet kız ben oluyorum.”dedi.

Programda teknik direktör Hakan Keleş ise 1967 yılında Sivasspor ve Kayserispor’un arasında yaşanan olayları anlatan kısa bir video izlendikten sonra şunları anlattı, “Yıllar önce olmuş bir olay. İnşallah bir daha tekrarı olmaz. Kötü şeyler. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Spor dostluk kardeşlik olması gerekiyor. Biz işin bu kısmındayız. Çok önemli bir maçımız var Kayseri maçı. O maç öncesi olması da bizim için iyi oldu“ şeklinde konuştu.

Söyleşi futbolcuların öğrencilerle fotoğraf çekilmesi ve Çılgınlar 58 taraftar grubunun söyleşiye katılan futbolculara teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.