Sivasspor Bu Yıl Şampiyon Olur mu?

Sivasspor Bu Yıl Şampiyon Olur mu?
21:34 - Şubat 20 2020 Perşembe

Türkiye liginde başarılı bir şekilde mücadele eden Sivasspor, gösterdiği performans ile herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Sezonun başladığı günden beri üst düzey performans sergileyen takım, sezonun en çok konuşulan takımları arasında yer alıyor. Uzun süredir süper ligde lider olan Sivasspor, başarılı oyuncularıyla dikkat çekiyor. Sivaslı futbolseverlerin heyecanla izlediği takım, gösterdiği performansla şampiyonluk iddiası olan takımlardan biri olmayı başarmıştır. Sivas’ın gösterdiği bu performansın ardından Sivaspor şampiyon olabilir mi, soruları sık sık sorulma başlanmıştır.

Sivasspor, kurulduğu günden bu yana çeşitli başarılar yaşamıştır. Sık sık adından söz ettiren takım 2019-2020 sezonunda da yeni başarılar elde etmeye çalışmaktadır. 2020 yılında şampiyon olmak isteyen takım ve yönetim, taraftarlarına unutulmaz bir sezon yaşatmak için çalışmalar yapmaktadır. Sivas’ın şampiyon olabilmesi için çekiştiği güçlü takımlara karşı üstün gelmesi gerekmektedir. İstanbul’un köklü takımları ile mücadeleye giren takımın şampiyon olup olamayacağı merakla bekleniyor.

Sivasspor Ne Zaman Kuruldu?

2019-2020 sezonunda gösterdiği performans ile adından sıkça söz ettiren Sivasspor, uzun yıllar önce Türkiye liglerinde mücadele etmeye başlamıştır. 1967 yılında kurulan takım, uzun yıllardır çeşitli lig düzeylerinde başarıyla mücadele etmektedir. Türkiye’nin kalabalık nüfusa sahip illerinden biri olan Sivas, futbol takımı ile bütünleşmeyi başarmıştır. Tarihi boyunca çeşitli yıldız oyuncuları kadrosuna katmayı başaran Sivasspor, ilk süper lig deneyimini 2004 yılında yaşamıştır.

2004-2005 sezonunda süper ligde oynayan takım, iki sezon boyunca orta sıralarda yer alarak başarı sağlamıştır. Ardından 2007-2008 sezonunda büyük bir başarı elde etmiştir. Lige henüz 2 sezon önce çıkan takımın büyük takımlarla mücadele etmesi ve şampiyonluğu kaçırması, oldukça dikkat çekicidir. Takımın gösterdiği büyük başarılar ile taraftar sayısı da artmıştır. Başarılı sezonlarının ardından kötü bir sezon takım, bir alt lige düşse de ertesi sezon tekrar süper lige yükselmeyi başarmıştır.

Sivasspor Teknik Direktörü ve Oyuncuları Kimdir?

Türkiye süper liginin köklü takımlarından olan Sivasspor, 2019-2020 sezonunda oldukça iddialı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Haftalar sonunda lider durumda olan takımın teknik direktörü ve oyuncuları merak edilmektedir. Başarılı performanslar sergileyen takım, birçok takıma karşı başarılı sonuçlar almayı başarmıştır. Teknik direktörünün ve oyuncuların gösterdiği üstün başarılı ile sezonu lider olarak götüren takım, taraftarı ile bütünleşmeye devam etmektedir. Sezon sonunda şampiyon olmak isteyen takımda oldukça ünlü isimler görev yapmaktadır.

Başarısıyla adından söz ettiren takımın teknik direktörü, Türkiye futbol tarihinin önemli spor adamlarından olan Rıza Çalımbay’dır. Beşiktaş’ın eski futbolcusu olan Rıza Çalımbay, oynattığı başarılı futbolla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Takımda görev yapan birçok yıldız oyuncu bulunmaktadır. Yerli ve yabancı oyuncuları bir araya getirerek takım oyunu oynatmayı başaran Rıza Çalımbay, şehre şampiyonluk mutluluğu yaşatmak için çalışmalar yapmaktadır. Takımın en fazla tanınan oyuncuları arasında Hakan Arslan, Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş ve Ziya Erdal yer almaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi