Sivaslılara ‘Önlem’ Uyarısı: Hava Sıcaklıkları Düşecek

Sivaslılara ‘Önlem’ Uyarısı: Hava Sıcaklıkları Düşecek
19:21 - Kasım 17 2021 Çarşamba

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan 5 günlük Sivas hava durumu verilerine göre, hava sıcaklıkları il genelinde hissedilir ölçüde düşecek. Bir süredir hava sıcaklıklarının başta akşam ve gece geç saatlerde olmak üzere eksi seviyeleri gördüğü il genelinde hava sıcaklıklarının daha fazla düşecek olması karşısında çiftçiler ve sürücülere yönelik uyarılar yapılmaya başladı.

Önümüzdeki 5 gün içerisinde geç saatlerde hava sıcaklıklarının -5 dereceye kadar düşeceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin verileri, il genelinde gündüz saatlerinde de sıcaklıkların 5 derecenin altına kadar düşeceğini gösteriyor.

Buzlanma Uyarısı

Hava sıcaklıklarının gün içerisinde 10 derecenin üzerine çıkabildiği Sivas il genelinde sürücülere yönelik uyarılar ise artmaya başladı. Hava sıcaklıklarının ani değişimleri ve eksi seviyelere düşmesiyle yollar ve caddelerde buzlanma olabileceğini belirten uyarılar artış gösterdi.

Sivaslı çiftçilere yönelik yapılan uyarılarda da hassas ürün yetiştiricilerinin gerekli önlemleri almaları, hava sıcaklıklarında yaşanacak ani eksi seviyelere düşüşlerin ürünlerini en az hasarla etkilemesi için dikkatli olunması çağrıları yapıldı. MGM verilerine göre Sivas dahil Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde düşüş göstermesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi