Sivaslılar Zam Haberini Duyunca Bakkala Koştu!

Sivaslılar Zam Haberini Duyunca Bakkala Koştu!
20:49 - Aralık 9 2021 Perşembe

Türkiye genelinde uygulanmaya başlayan sigara zammı Sivaslıları sabah erken saatlerde bakkal ve marketlere koşturdu. Philip Morris grubu ve diğer bazı sigara şirketi gruplarınca yapılan 2 TL’lik zam nedeniyle çok sayıda Sivaslı zammın uygulanmadığını umarak bakkal ve marketlere akın etti.

2 TL olarak uygulanan sigara zammının çok fazla olduğunu belirten Sivaslıların bir bölümü durumu sosyal medyadan paylaşırken, bazı mahalle bakkalları ise sosyal medya hesaplarından Sivaslılara zammın sabah saatlerinden itibaren geçerli olduğunu hatırlatan paylaşımlarla uyarıda bulundu.

Zam Bekleniyordu

Kısa süre önce farklı sigara şirketi gruplarınca yapılan zammın ardından Philip Morris grubunun da zam yapması bekleniyordu. Beklenen zam öncesinde Sivas ve çok sayıda il de sigara stoğu yapıldığı iddia edilirken, bazı bakkalların ise sigara satışını kısa süre önce durdurduğu ve zam haberlerinin ardından mevcut sigaraları zamlı tarifen sattıkları iddia edilmişti.

Sivas’ta sigara fiyatına gelen zam sonrasında çok sayıda sigara bağımlısı da sigara bırakma merkezlerine gideceklerini belirterek daha fazla sigara bırakma merkezi kurulması ve Sivas genelinde merkez sayısının yetersiz olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi