Sivaslılar Tasarruflarını Arttırıyor

Sivaslılar Tasarruflarını Arttırıyor
18:31 - Haziran 7 2019 Cuma

Sivas için geçerli olan verilere göre geçen sene yılın ilk çeyrek diliminde kişi başına tasarruf miktarı 6.236 TL dolayındaydı. Bu sene yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen tasarruf miktarı ise kişi başı; 8.167 TL olarak gerçekleşti.

Sivaslılar 2019 yılının ilk çeyreğinde tasarrufa yönelerek; geçen seneye göre %30 oranında bir artışın yaşanılmasını sağladı. Geçen yılın aynı dönemine göre Sivas şehrinde kişi başı tasarruf miktarının artmış olması; Sivaslıların tasarrufa yöneldiği şeklinde yorumlandı. 81 ilin verilerine bakıldığında Sivas kişi başına düşen tasarruf miktarı olarak 37. Sırada yer alıyor. Açıklanan bu rakamlar Sivaslıların yılın ilk çeyreği itibariyle tasarrufa yönlendiği yorumlarına neden oldu.

Sivaslılar Tasarruflarını Arttırıyor


BDDK tüm ülke genelindeki veri akışına göre istatistikleri açıkladı. Bu açıklamaya göre Sivaslılar geçen seneye oranla yüzde 30 civarında daha fazla bir tasarruf yaptı. İç Anadolu Bölgesindeki verilere bakıldığında Sivas tasarruf mevduatı sıralamasında 8. Sırada yer alır.

İç Anadolu Bölgesindeki açıklanan rakamlara göre kişi başı tasarruf miktarı en fazla olan il Ankara oldu. Ankara’da kişi başına düşen mevduat miktarı 22.137 TL olarak gerçekleşti. Ankara’dan sonra İç Anadolu Bölgesinde ikinci en çok tasarruf mevduatının bulunduğu il ise Eskişehir oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi