Sivaslılar Dikkat! Hava Sıcaklıkları İçin MGM’den Uyarı

Sivaslılar Dikkat! Hava Sıcaklıkları İçin MGM’den Uyarı
21:34 - Kasım 20 2021 Cumartesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü – MGM – tarafından yayınlanan 5 günlük Sivas hava durumu tablosuna göre gelecek hafta içinde Sivas’ta hava sıcaklıkları birkaç derece yükselecek. Birkaç gündür havaların eksi derecelerde seyrettiği Sivas’ta özellikle çiftçilere ve sürücülere yönelik uyarılar yapılmış ve buzlanma ile don olaylarına karşı önlem alınması önerilmişti.

Hava sıcaklıklarının akşam geç saatlerde -4 dereceleri gördüğü Sivas’ta, gelecek hafta içinde hava sıcaklıklarının en fazla -2 dereceye kadar düşmesini öngören Meteoroloji’nin tahminine göre ortalama sıcaklık ise 8-14 derece arasında değişecek.

Pazartesi ve Salı Günü Sıcaklık Artacak

İl genelinde gelecek hafta en sıcak günün Pazartesi ve Salı günü olması beklenirken en yüksek sıcaklığın 14 derece, en düşük sıcaklığın ise gece saatlerinde -2 derece olması öngörülüyor. MGM’nin tahminleri çoğunlukla doğru çıkmasına rağmen Sivaslı sürücülerin zorlu kış aylarında daha yavaş gitmesi, buzlanma ve benzer yol sorunlarına karşı daha dikkatli olmaları önerilmekte.

Aralık ayında Sivas’ta sıcaklıkların çok daha düşük olduğunu belirten hava tahminciler, gelecek 10 gün içerisinde sıcaklıkların daha düşük seviyelere gerileyeceğini ve hissedilen sıcaklığın daha düşük olacağını tahmin ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi