Sivaslı Uzmanlardan Uyarı: PCR Testi Yapılmayacak

Sivaslı Uzmanlardan Uyarı: PCR Testi Yapılmayacak
23:48 - Ocak 12 2022 Çarşamba

Sivas’ta uzman doktorlar son dönemde PCR testi için hastanelere başvuruların giderek arttığını ve bu artışlar karşısında yoğun kuyruklar oluştuğunu belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan kararları hatırlattı. PCR testlerinin artık sadece semptom gösteren hastalara yapılacağını hatırlatan uzmanlar, “Bugünden itibaren Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar gereğince sadece belirtisi olan hastalara PCR testi yapılacak” açıklamasında bulundu.

Uzmanlar, PCR testlerinin her gün yüzbinlerce kişiye uygulandığını ancak birçok kişinin testinin negatif çıktığını belirterek, test yaptırmak zorunda olan vatandaşların istedikleri zaman özel hastanelerde semptomları olmasa bile test yaptırabileceklerini belirtti. Ateş, şiddetli öksürük ve çeşitli belirtileri olanlara PCR testi uygulamasının devam edeceği belirtilirken, Bakan Koca, “Temaslı kişilerin hatırlatma dozunu olmuş olması şartıyla karantinaya girmesine gerek kalmayacak” açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Koca, PCR testleri konusunda alınan kararın Sivas dahil tüm ülke genelinde geçerli olacağını ve semptom gösterenlerin ücretsiz olarak PCR testi olabileceğini açıklamıştı. PCR testleri Türkiye genelinde çok sayıda hastanede uygulanmasına rağmen son dönemde artan talep nedeniyle uzun kuyruklar tepki çekiyordu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi