Sivaslı Üreticiler: Kart Limitimiz Bile Yetmiyor

Sivaslı Üreticiler: Kart Limitimiz Bile Yetmiyor
18:05 - Ocak 11 2022 Salı

Türkiye genelinde üretim maliyetlerinin en yüksek seviyeleri gördüğünü belirten Sivaslı çiftçiler, artan gübre, ilaç ve prim maliyetlerinin üretimi zorlaştırdığını ve yakın zamanda imkansız kılabileceğini belirterek, “Çiftçi böyle devam ederse üretim yapamayacak” dedi.

Sivas’ta kuraklığın etkili olduğu 2021 yılının büyük zararlara neden olduğunu belirten çiftçiler, 2022’de olası kuraklık ve çeşitli doğal olayların en büyük riskler arasında olduğunu belirterek, “En büyük risk kuraklık değil. Bu yıl en büyük risk üretim maliyetleri” diyor.

Kredi Kartı Limiti Yetmiyor

Çiftçi-Sen Başkanı Ali Bülent Erdem, çiftçilerin kredi kartı limitlerinin gübre ve ilaç almaya yetmediğini belirterek, “Çiftçiler üretim maliyetlerinin artması karşısında ne yapacağına karar veremiyor” dedi. Üretim maliyetlerinde yaşanan artışın Sivas’ta bölge illerine göre daha düşük olduğu bilinirken, kuraklık ve çeşitli olaylar ise Sivas’ta üretim yapan çok sayıda çiftçiyi etkilemiş durumda.

Çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirten Çiftçi-Sen Başkanı Ali Bülent Erdem, çok fazla tüketilen ürünlerin üretimine yönelik desteğin oldukça önemli olduğunu açıkladı. Sivas’ta son yılların en büyük kuraklığı geçtiğimiz yıl gerçekleşmişti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi