Sivaslı öğrencilerden kardeş Azerbaycanlılara İHA eğitimi

Sivaslı öğrencilerden kardeş Azerbaycanlılara İHA eğitimi
19:58 - Eylül 27 2021 Pazartesi

Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde İHA çalışmaları yapan öğrenci ve öğretmenler Azeri kardeşlerine İHA eğitimleri verecek.

Geçtiğimiz dönemlerde internet sitemizden haberini de paylaştığımız Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan insansız hava aracı (İHA) sistemleri atölyesinde öğrenci ve öğretmenler birçok İHA çalışması gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar ortaya koydukları tecrübe ve başarıları dost ve kardeş Azerbaycanlı öğrencilerle paylaşmak isteyen okul yöneticileri anlamlı bir projeye imza attı. Azerbaycan’dan gelen iki öğretmen ve iki öğrenciye İHA sistemleri konusunda eğitimler vermeye başlayan öğrenci ve öğretmenler bu projeden dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan’dan gelen ekibin başında bulunan Okul Müdürü Rahim Rahimov, özellikle geçtiğimiz yıl kazanılan Karabağ savaşlarında İHA’ların çok büyük faydalarını gördüklerini belirterek Türkiye’de gördükleri eğitimlerle kendi ülkelerinde yeni başarılara imza atacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi