Sivaslı öğrenciler, TEKNOFEST 2023 ve Robotex International Türkiye’de başarıya koştu.

Sivaslı öğrenciler, TEKNOFEST 2023 ve Robotex International Türkiye’de başarıya koştu.
19:27 - Mayıs 7 2023 Pazar

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TEKNOFEST 2023 ve Robotex International Türkiye etkinlikleri kapsamında derece elde eden öğrencileri tebrik etti.

TEKNOFEST 2023’e rekor katılım sağlayan Sivas, eğitim alanında olduğu gibi bilim ve teknoloji alanında da hedeflerine doğru adım adım ilerliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilim ve teknoloji alanındaki eğitim politikaları doğrultusunda Sivas Valiliği himayesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen HEDEF Projesi, başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. Akademik başarıların artırılması, sosyal, sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel alanlarda yürütülen çalışmaların ışığında, bilim ve teknoloji alanında elde edilen başarılar da beraberinde geliyor.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TEKNOFEST 2023’te derece elde eden öğrenciler ve öğretmenler ile Robotex International’ın Türkiye etabında birinci olan Gürün Türk Telekom ÇPAL öğrencileri ile makamında bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ve Şube Müdürü Mesut Kaş ile birlikte öğretmenler ve okul idarecilerinin de katıldığı toplantıda, bir süre öğrencilerle sohbet ederek yarışma süreci hakkında bilgi alan Vali Şimşek, Sivas’ın eğitim alanında önemli bir ivme yakaladığına dikkat çekti.

Vali Şimşek, bilimsel çalışmaların artışının yarışmalara katılımı ve elde edilen başarıları da artırdığına vurgu yaparak, “Öğrencilerimizi ve başarılarında pay sahibi olan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah, HEDEF Projesi kapsamında uyguladığımız çalışmalarla öğrencilerimiz daha nice başarılar elde edecek ve Sivas, eğitimdeki başarısını her yıl daha ileriye taşıyacak” şeklinde konuştu.

Vali Şimşek, öğrencileri altınla ödüllendirerek başarılarının devamını diledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi