Sivaslı Muhtarlar: Suyu İdareli Kullanalım

Sivaslı Muhtarlar: Suyu İdareli Kullanalım
23:29 - Kasım 26 2021 Cuma

Sivas Belediyesi tarafından suya net %25 zam yapılmasının ardından vatandaşlar sosyal medyada tepkilerini ifade ederken, 65 mahallenin muhtarı bugün bir açıklama yayınladı. 65 mahalle muhtarının açıklamasında Sivas genelinde yaşanan su kesintileri ve bu kesintilerin nedenleri ile ilgili açıklama yapıldı.

Muhtarlar açıklamalarında, Sivas’ta baraj doluluk oranının alarm verici düzeyde olduğunu, azalan baraj suyu nedeniyle su debisinin düştüğünü belirterek, “Değerli Sivaslılar, baraj suyu oranında yaşanan düşüş nedeniyle zaman zaman bazı mahallelerimizde su kesintileri olmaktadır. Baraj suyu oranındaki düşüş nedeniyle yaşanan bu kesintiler ve su sorunları karşısında tasarruf edelim. Suyumuzu dikkatli ve idareli kullanalım” açıklamasında bulundular.

Bir süredir mahallelerde suyun yeterinde tazyikli akmadığı ve sık sık su kesintileri uygulandığına dair sosyal medyada paylaşımlar artmıştı. Sivas Belediyesi’nden konu hakkında açıklama yapılmazken, suya gelen zammın ardından su kesintileri yaşanması Sivaslıların tepkisini çekmişti.

Baraj doluluk oranındaki azalma nedeniyle bazı elektronik cihazların çalışmadığını belirten Sivaslılar soruna acil çözüm üretilmesini isterken, kış aylarının etkisiyle yağmurların başlaması ve baraj sularında artış görülmesi bekleniyor.

Yorumlar (1)
  • SE
    serdar aziz
    2 sene ago
    sular kesik. çamur akacak yine. 5 varil su çöpe gidecek. Ama olsun %25 zam yaptılar zaten giren çıkan bize
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi