Sivaslı İşadamı, Köylülere Yardım Amacıyla Numune Üretimi Yapacak

Sivaslı İşadamı, Köylülere Yardım Amacıyla Numune Üretimi Yapacak
15:01 - Nisan 13 2023 Perşembe

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Kangal Koyunu ‘Araştırma Çiftliği’ni Kurarak Bilimsel Çalışmaları Destekliyor

Sivas, Kangal Akkaraman koyunlarını incelemek, ıslah etmek ve verim özelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından kurulan ‘Araştırma Çiftliği’ ile örnek bir çalışmaya imza attı. Veterinerlik fakültesi öğrencileri, bu çiftlikte uygulamalı eğitim alma fırsatı buldu. Çiftliğin geliri ise iş insanı Erol Bulut’un katkılarıyla burs olarak öğrencilere verilecek. Çiftlikte dünyaya gelen ilk akademik kuzuların doğumu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından incelendi. Rektör Yıldız, koyunlardan elde edilecek gelirin öğrencilere burs olarak kullanılacağını ifade etti.

“Öğrencilerimiz ve Fakültemiz Açısından Önemli Bir Adım”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, çiftlikte Kangal Akkaraman koyununun üretimini ve damızlık koç yetiştiriciliğini yaptıklarını belirterek, “Veteriner fakültemiz akredite olmak için bir hayvan çiftliğine ihtiyacı olduğunu söylemişti. Biz de bununla ilgili bir çalışma yapalım istedik. İş adamımız Erol Bulut ve vakfımızın ortaklığıyla burada bir koyun çiftliği kurduk. Koyun çiftliğimiz Kangal ve Ulaş yöremize has Kangal Akkaraman koyun çiftliği. Son baharda 200 tane koyun almıştık. İlk kuzularını bu sene veriyorlar. Bu fakültemiz, öğrencilerimiz ve fakültemiz açısından önemli. Biz bu çiftlikte hem Akkaraman koyununun üretimini ve damızlık koç yetiştiriciliğini yapıyoruz. Öğrencilerimiz stajlarını burada yapmış oluyorlar. Hem de yöremizde koyunculukla geçimini sağlayan yöremiz insanımıza eğitim vererek ikiz-üçüz kuzu nasıl olur, 2 yılda 3 kuzu nasıl alınır bunları öğretmeye çalışacağız” dedi.

“Köylülerimize numune üretimi yaparak yardım edeceğiz”

Sivaslı iş adamı Erol Bulut, çiftlikte numune üretimi yaparak köylülere yardım etme amacını dile getirdi. “Bu projenin baş mimarı rektör hocamızdır. Hayvanların nesli kesildiğinde insanlar arasında düşmanlığa yol açabiliyor. Allah bizi kıtlıkla denemesin, günümüzde et ve süt ürünlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Biz, bu hayvanların neslini çoğaltmak istiyoruz. Köylülerimize numune üretimi yaparak yardım edeceğiz. Meralarda sürülerimizin dolaşmasını sağlayarak ziyaretlerimizde keyif alalım ve çocuklarımıza yaşanabilir bir Sivas bırakma amacındayız” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi