Sivaslı Hayvanseverler: Kapılarınızın Önüne Mutlaka Koyun

Sivaslı Hayvanseverler: Kapılarınızın Önüne Mutlaka Koyun
20:48 - Aralık 10 2021 Cuma

Son birkaç haftada sıcaklıkların gece saatlerinde eksi dereceleri gördüğü Sivas’ta hayvanseverler, sokak hayvanları için daha fazla yardım çağrısında bulunmaya başladı. Sokak hayvanlarının soğuk kış aylarında hayatta kalmasının çok daha zor olduğunu belirten hayvanseverler, Sivas’ta yaşayan tüm vatandaşların apartman kapılarının önüne bir kap su ve kedi-köpek maması koyması çağrısında bulundu.

Sivaslı hayvanseverler, sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdikleri çağrılarında, son dönemde düşen sıcaklıklar nedeniyle başta kediler olmak üzere köpeklerin mama ve su bulmakta zorlandığını, il genelinde mama ve su kapları olmasına rağmen bunların sayıca yeterli olmadığını belirtti.

“Mama Olmasa Bile Su Koysunlar”

Sosyal medyada çok sayıda Sivaslı hayvansever tarafından paylaşılan açıklamada, “Sivas genelinde hava sıcaklıkları düşerken sokak hayvanlarının savunmasız olduğunu unutmayalım. Sokak hayvanları için kapı önlerine mama koyamıyorsak bile temiz su koymayı ihmal etmeyelim, can yoldaşlarımızın zor hayat koşullarını kolaylaştıralım” paylaşımları gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en soğuk illeri arasında bulunan Sivas’ta ilçe belediyeleri tarafından çeşitli sosyal projeler yürütülmesine rağmen sokak hayvanlarının beslenmesi ve korunması için çoğu zaman vatandaşların desteğinin “olmazsa olmaz” olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi