Sivaslı Fırıncılara Müjde: Unun Torbası 205 TL’den Satılacak

Sivaslı Fırıncılara Müjde: Unun Torbası 205 TL’den Satılacak
19:24 - Aralık 6 2021 Pazartesi

Son dönemde Sivas ve diğer illerde büyük artış gören ürünlerin en başında un geliyor. Un fiyatının Sivas genelinde fırıncılar tarafında 350 TL’ye alındığını açıklayan Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, fırıncılar adına yetkililer ile görüştüklerini ve sonucunda fırıncılar için yeni un fiyatı belirlendiğini açıkladı.

Fırıncılar ve esnaflar tarafından unun torbasının 350 TL’ye alındığını ancak TMO ile yapılan görüşmeler sonucunda aylık 30 torba ile sınırlı olmak kaydıyla ilk etapta 205 TL’ye satış yapılacağı açıklandı. Akgül, fırıncıların daha düşük fiyata un alarak maliyetlerini azaltacaklarını ve olası zamların önüne geçilmeye çalışılacağını belirterek, “Devletimiz güçlüdür. İlk etapta 205 TL’ye 30 torba un hakkı tanınmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Fırıncılar Dertli: Yeni Zam Yapılmıştı

Sivas’ta ekmek ve katmer fiyatlarına birkaç gün önce zam yapan fırıncılar, artan maliyetler nedeniyle gelecek birkaç ay içinde daha fazla zam yapmak zorunda kalabileceklerini açıklamıştı. Artan un, elektrik ve gaz fiyatları ile asgari ücret zammının da fırıncıları zorlayacak kalemler arasında olduğu sık sık gündeme getirilmekte.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi