Sivaslı Esnaflar: Kota, Sınırlama Veya Yasak Yok

Sivaslı Esnaflar: Kota, Sınırlama Veya Yasak Yok
21:37 - Aralık 13 2021 Pazartesi

Son dönemde marketler ve bazı esnafların başta ayçiçek yağı, toz şeker ve un olmak üzere onlarca ürün grubunda bir veya iki adetle sınırlı satış yaptığı sosyal medyanın sık sık gündemine gelmeye başlamıştı. Bazı büyük zincir marketler bakkal ve diğer satıcılar ile fiyatı aynı olmasına ve daha fazla stok sahibi olmalarına rağmen “Bu üründen en fazla 1 adet alabilirsiniz” yazısıyla vatandaşların tepkisini çekmişti.

Sivas’ta hizmet veren yerli esnaflar ise yerel basına ve sosyal medya üzerinden bu tür paylaşımlar yapanlara yanıt vererek, “Stok sorunu olsun veya olmasın satışlarda herhangi bir kısıtlama ilimiz genelinde söz konusu değil. Kota, sınırlama veya yasak gibi uygulamalar biz esnaflar tarafından uygulanmıyor. Zincir marketler yerine doğrudan esnafları tercih edebilirler” açıklamasında bulundular.

Zincir Marketlere Talep Azalacak Mı?

Sivas’ta onlarca zincir market bulunduğunu belirten esnaflar, “Yerli satıcılar yerine zincir marketleri tercih eden sayısı daha fazla. Yerli esnaf daha ucuza ürün satsa bile fiyat sormadan doğrudan marketleri tercih eden vatandaşlar hem daha pahalı hem de sadece bir iki adetle sınırlı ürün almak zorunda kalıyor” paylaşımında bulundu.

Sivas genelinde yağ, un ve şeker stoklarında sorun olmadığını belirten Sivaslı esnaflar, “Hemşehrilerimiz stok konusunda endişelenmesin, stoklar gayet yeterli” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi