Sivaslı esnafın traktör tutkusu

Sivaslı esnafın traktör tutkusu
11:46 - Temmuz 27 2019 Cumartesi

Sivaslı Esnaf Korkmaz, 25 yılını harcayarak hurda halinde olan traktörleri alıp daha sonra büyük paralar harcayarak onları çalışır hale getiriyor. Traktör koleksiyonu içinde en önemli parçası ise 1948 yılında ABD’nin Türkiye’ye gemi ile Marshall ismiyle gönderdiği bir traktör. Bu traktörlerin hurda durumundan çıkıp çalışır duruma gelmesi için 150 bin TL gibi büyük ücretler harcayan Korkmaz, bunun bir hobi ve tutku olduğunu ve bu traktörlerin demir çelik fabrikasında eriyip kaybolmasına engel olduğu için mutlu olduğunu belirtti.

MERAK İLE HOBİ HALİNE GELDİ

Korkmaz, arkadaşından yardım aldığını belirtip, “Diğer traktörler ise, bunu ben merak edince hobim oldular. Bunları topladım. Konya’dan bir arkadaşım yardımcı oldu o gönderdi bunları. Bende bunları restore ettim. Çalışır hale getirdim. Hepside şuanda çalışır vaziyette. Benim için en büyük mutluluk bunların demir çelik fabrikasında eriyip kaybolmasını engellemek. Bizden sonrakilerde tanısınlar.”dedi.

Ayrıca eklemek gerekirse Korkmaz, “Bu traktör Marshall yardımıyla Amerika’dan gemiyle gelen traktörlerden birisidir. Benim dedem Ali Akcan Yıldızeli ilçesinin büyük bir çiftçi ailesidir. Biz çocukluğumuzda bu traktör ile tarla işlerimizi gördük. Onun üzerinde büyüdük. Benim dedemin, dayılarımın hepimizin üzerinde teri var. Benim için çok değerlidir. Ben onu çalışır hale getirdim. Ama diğer traktörleri daha sonra aldım. Sağdan soldan topladık, çalışır hale getirdim. Bizim ilk traktörümüz Marshall yardımıyla gelen. Zaten bu traktör Yıldızeli’nde olduğu zaman başka traktör yoktu. Yıldızeli’nde ki ilk traktör buydu. Bu 42 model. Hala o günden bugüne çalışıyor.” İfadelerinde bulundu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi