Sivaslı Doğa Fotoğrafçısı Mustafa Aslan, Eşsiz Güzellikteki Turnaları Görüntüledi

Sivaslı Doğa Fotoğrafçısı Mustafa Aslan, Eşsiz Güzellikteki Turnaları Görüntüledi
12:56 - Nisan 17 2023 Pazartesi

Sivaslı doğa fotoğrafçısı Mustafa Aslan, eşsiz güzellikteki turnaları doğal yaşam alanlarında görüntülemesi ile birçok türküye konu olmuştu.

Havaların ısınmasıyla birlikte göçmen kuşlar Sivas’a gelmeye başladı. Doğa ve Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Mustafa Aslan, gölet yakınlarını ve tarım arazilerini tercih eden bu göçmen kuşlardan bir çifti görüntülemeyi başardı. Aslan, turnaların her zaman görülmediğini belirtti.

“Şansınız varsa size kur danslarını gösterebilirler”

İlkbaharın gelmesi ve kuş göçlerinin başlamasıyla buraya yeni turna türlerinin de geldiğini ifade eden fotoğrafçı Mustafa Aslan, “Normalde Sivas’ta sabit kalan turnalar olsa dahi baharın başlamasıyla birlikte farklı turnalarda gelmeye başladı. Bilindiği üzere bunlar göçmen kuşlar. Az önce de bir çifti gözlemledik, göletin kenarında besleniyorlardı. Bu kuşları her zaman göremeyebilirsiniz ama gördüğünüzde size güzel anlar yaşatabilirler. Şu an Nisan ayındayız, bu ay içerisinde de eğer şansınız varsa sizlere kur danslarını gösterebilirler. Kur dansları oldukça büyüleyici bir görüntü ortaya çıkarabilir. İnsanlar genellikle turnalara duygusal bir anlam yükleyip aşk temasını özdeştiriyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi