Sivaslı Çiftçiler Tarımsal Destek Ödemelerini Almaya Başlıyor

Sivaslı Çiftçiler Tarımsal Destek Ödemelerini Almaya Başlıyor
23:43 - Kasım 27 2021 Cumartesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir süredir merakla beklenen tarımsal destek ödemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, tarımsal destek ödemelerinin 14 milyon liraya yakın olduğunu ve tarımsal destek amacıyla oluşturulan program kapsamında çiftçilere gerekli ödemelerin yapılacağını açıkladı.

Bakan Pakdemirli açıklamasında “Büyükbaş damızlık hayvan alımı desteği kapsamında 855 bin 200 lira, hububat, baklagil, dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 208 bin 766 lira, fındık alan bazlı gelir desteği kapsamında 330 bin 174 lira, yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi desteği kapsamında 1 milyon 171 bin 570 lira, dane zeytin fark ödemesi desteği kapsamında 18 bin 816 lira ve sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 11 milyon 261 bin 959 lira ödeme” yapılacağını hatırlattı.

Binlerce Çiftçi Bekliyor

Bir süredir binlerce çiftçinin ne zaman ödeneceğini merak ettiği desteğin beklenen tarihten daha erken ödenmesi ise çiftçileri sevindirdi. Sivaslı çiftçilerin büyük bölümünün destek ödemelerinden faydalanması beklenirken, çiftçilerin maliyet ve destekler konusunda yoğun bir hesap sürecinde oldukları biliniyor. Özellikle artan yem ve ihracat giderleri nedeniyle Sivaslı çiftçilerin de gelecek yıl için üretimi artırıp artıramayacağı merak konusu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi