Sivaslı Çiftçiler Artan Yakıt Fiyatlarından Şikayetçi

Sivaslı Çiftçiler Artan Yakıt Fiyatlarından Şikayetçi
20:49 - Kasım 20 2021 Cumartesi

Son dönemde döviz kurunun büyük oranda artmasıyla birlikte çiftçinin maliyeti daha fazla katlandı. Artan mazot fiyatları nedeniyle daha fazla kayıp yaşamaya başladıklarını belirten çiftçiler, hem gübre ve diğer ürün kalemlerinde yaşanan fiyat artışı hem de yakıt fiyatlarında yaşanan artışın kazanç yerine zarara neden olduğunu belirtti.

Sivaslı çiftçilerin ortak görüşünün devlet tarafından verilecek yardımların daha fazla yapılması, gübre ve diğer ürün kalemlerinde fiyatların düşürülmesini olduğunu belirten çiftçiler, “Gübre ve mazot gibi ürün kalemlerinde fiyatlar düşmediği veya tarlada fiyatlar artmadığı sürece üretime devam etmek imkansız” diyor.

2021’de Ürün Kalemlerindeki Artış %100’ü Aştı

Bir yıl içerisinde çok sayıda ürün kaleminde artışların %100’ü aştığını ancak tarladaki ürün fiyatlarının aynı kaldığı ve alıcı bulamadığından yakınan çok sayıda çiftçi, “Maliyetler ve giderler artarken gelirler aynı kalıyor. Böyle olması durumunda tarlanın tamamı ekilecekse yarısı ancak ekilebiliyor” açıklamasında bulundu. Çiftçilere verilecek kuraklık desteğinin bu yıl sonundan önce ödenmesi beklenirken, verilecek olan desteğin çiftçileri memnun edeceği ancak zararları tamamen gidermeyeceği belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi