Sivaslı Aşık Ve Ozanlar ‘Kültür’ Konusunda Endişeli

Sivaslı Aşık Ve Ozanlar ‘Kültür’ Konusunda Endişeli
18:12 - Kasım 16 2021 Salı

Sivaslı aşık ve ozanlar, son on yıl içerisinde Batı kültürüne daha fazla ilgi artışı olması ve yeni neslin yerel gelenek ve görenekler ile kültürü yaşatma konusunda pek istekli olmamasından endişelerini dile getirdiler. Batı kültürüne özenen genç sayısında büyük artış olduğunu belirten Sivaslı aşık ve ozanlar, bunun yerel gelenek ve kültür konusunda endişelere neden olduğunu, özellikle de gelecek yıllarda Sivas’tan çıkan aşık ve ozan sayısında azalma olabileceği endişesini taşıyor.

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar, Şairler ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, konu hakkında açıklama yaparak “endişeliyiz” ifadesini kullanırken, 2001 yılında kurdukları dernek sayesinde yerel kültürü yaşatmak istediklerini, gençlerin kültürlerine sahip çıkmalarını beklediklerini açıkladı.

“Herkes Ozan Değil”

Günümüzde halk sanat müziği çalan tüm ‘sanatçıların’ ozan olarak adlandırıldığını ancak bunun doğru olmadığını belirten Ayık, “Kendi çalıp söyleyene ozan denir. Gençlerin Batı kültürüne özenip kendi kültürlerine ilgisinin azalmasını önlemek istiyoruz” dedi.

Ayık, son yıllarda Batı kültürünün medyada, haberlerde ve sosyal medyada ön plana çıkarıldığını, bu durumun gençleri etkilediğini belirterek, “Gençler Batı kültürüne daha fazla ilgi duyuyor, kendi kültürlerini daha az önemsiyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi