Sivaslı Antikacı Mehmet Tetiker Terazi Müzesi Açmak İstiyor!

Sivaslı Antikacı Mehmet Tetiker Terazi Müzesi Açmak İstiyor!
18:10 - Nisan 11 2022 Pazartesi

Tam 65 yıldır antika merakını sürdüren Sivaslı Antikacı Mehmet Tetiker’deki antika terazilerin kimsede olmadığı ifade ediliyor!

65 yıldan bu yana oluşturduğu terazi koleksiyonundan bir müze açmak isteyen Antikacı Mehmet Tetiker; açacağı müzeyle bu hobisini taçlandırmayı istiyor! Henüz çocuk yaşlarında antikaya merak salan 75 yaşındaki Sivaslı Antikacı; özellikle antika terazilere özel önem veriyor. Sivas’a bir de terazi müzesi kazandırmayı amaç edinen Tetiker; elinde 80 seneden başlayıp 150 seneye varıncaya kadar çok sayıda fakrı antikanın bulunduğunu ifade ediyor.

Hem Osmanlıdan Hem de Cumhuriyet Döneminden Antikalar Var

Sivaslı Antikacı Mehmet Tetiker 1945 yılında babasının bu mesleği kurduğunu ifade ederek, kendisine de bu ilginin babadan kaldığını belirtiyor. Elinde hem Osmanlı dönemi hem de Cumhuriyet dönemi eserleri bulunan Mehmet Tetiker; eskiyi çok sevdiğini ifade ederek, antikacılığa merak saldığını da vurguluyor. Bu tür antikalara yabancıların ilgisinin daha fazla olduğunu belirten Mehmet Tetiker, elindeki terazilerden bir de müze kurmayı hedeflediğini söylüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi