Sivas’ın Su Sorunu Dezenfektan Kullanımını Artırdı

Sivas’ın Su Sorunu Dezenfektan Kullanımını Artırdı
22:24 - Aralık 2 2021 Perşembe

Sivas’ta yaşanan su kesintileri nedeniyle kentte dezenfektan satışlarında artış yaşandığı kaydedildi. Bir süredir sık sık su kesintilerinin uygulanması ve mevcut hijyen standartlarının su eksikliğine bağlı yeterince karşılanamaz olması nedeniyle Sivas’ta alkollü dezenfektan ve kolonya kullanımında artış olduğu açıklandı.

Sosyal medyadan Sivas genelinde su kesintilerinin olduğu ve bazı bölgelerde hâlâ su olmadığını paylaşan Sivas’ta yaşayan vatandaşlar, dezenfektan satışlarının artış gösterdiğini ve bunun il genelinde görüldüğünü açıkladı. Özellikle işletmelerin son dönemde su kesintileri karşısında çeşitli sorunlar yaşadığı belirtilirken, tüketicilerin ve işletmenin hijyen standartlarının en üst düzeyde tutulabilmesi için restoran ve kafelerde masalar dışında girişlerde de dezenfektanların yerleştirildiği açıklandı.

‘Su Kesintileri Son Bulsun’

Sivas’ta yaşayan sosyal medya kullanıcılarının bir bölümü, su kesintilerinin ardından restoran ve kafelerde lavaboların kullanıma kapatıldığını paylaşırken, bazı kullanıcılar ise su kesintisi probleminin çözülmesi gerektiğini belirttiler. Henüz su kesintileri tamamen giderilmemiş olmasına rağmen Sivas’ın büyük bölümüne aralıklarla su verildiğine dair haberler sosyal medyada dolaşımda. Sivas halkı ise kesintilerin en kısa sürede son bulmasını ve eski iyi hijyen standartlarının uygulanabilmesi için imkan sağlanması gerektiğini sık sık belirtiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi