Sivas’ın Mor Şifasının Hasadına Başlandı

Sivas’ın Mor Şifasının Hasadına Başlandı
17:51 - Ekim 18 2021 Pazartesi

Sivas’a özgü bir ürün olan Mor Patates, topraktan çıkarılmaya başladı. Sivas ve çevre bölgelerde ekilen Mor Patates’in hasadına başlandığı bildirildi. Son zamanlarda Sivas’ta üretimi yaygınlaşan Mor Patates’in tam anlamıyla bir şifa kaynağı olduğu biliniyor. Geçtiğimiz gün itibariyle Mor Şifa olarak ünlenen patateslerin hasadının başlandığı bildirilirken; Mor Patates’e olan ilginin günden güne artış gösterdiği de ifade ediliyor.
Sivas – Kangal ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Kargakalesi mezrası, Mor Patates ekimiyle ün kazanan bir bölge olarak adından söz ettirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde bölgede ekimi yapılan Mor Patateslerin hasadı yapılırken; Kangal İlçesinin Kaymakamı olarak görev yapan Ahmet Fatih Sungur da Mor Patates hasadına katılım gösterdi.
Kangal Kaymakamı hasat sonrasında açıklamada bulunarak; Mor Patates’in şifa kaynağı olduğunu vurguladı. Özellikle antioksidan özelliğiyle ön plana çıkan Mor Patates, C Vitamini deposu olarak da biliniyor. Ayrıca Mor Patates’in içeriğinde potasyum, demir ve folik asitle karbonhidrat da bulunuyor. Bundan dolayı Mor Patates’in şifa kaynağı olduğunun üzerinde duran Kangal Kaymakamı; Mor Patates’in ekimine devam edeceğini de vurguladı!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi