Sivas’ın İlk Kadın Bıçak Ustasından Önemli Açıklamalar!

Sivas’ın İlk Kadın Bıçak Ustasından Önemli Açıklamalar!
14:05 - Temmuz 1 2022 Cuma

Tam 12 yıl önce bıçak biletmek amacıyla gittiği işyerinde önce çırak sonra usta olan Esra Şeker, böylece Sivas’ın ilk kadın bıçak ustası olduğunu ifade etti.

Bilindiği üzere Sivas bıçakları dünyaca meşhur! Özellikle Sivas bıçakçılığına kadın eli değmesiyse daha estetik görselliğe sahip olan bıçakların karşımıza çıkmasını mümkün kılıyor. Sivas’ın ilk kadın bıçakçısı olan Esra Şeker, Şirin Baba lakaplı bıçak ustası olan Erdoğan Güzel’den el aldığını ifade ediyor. İlk başlarda kadın bıçak yapamaz tarzında bir anlayışla karşılaştığını ifade eden Şeker, ancak bunu zaman içerisindeki azmiyle kırdığını ifade etti.

Sivaslı bıçak ustası Esra Şirin, zaman içerisinde pek çok kadının bıçak ustalığı konusunda kendisinden fikir aldığını belirterek, 12 yıl öncesinde bıçak biletmek için geldiği işyerinde kendisinin de bıçak ustası olmaya karar verdiğini aktardı. Ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla bu işi evladına da öğrettiğini ifade eden Şeker, ilk kadın bıçakçı olmaktan gurur duyduğunu da ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi