Sivas’a üç boyutlu yaya geçidi

Sivas’a üç boyutlu yaya geçidi
22:40 - Mart 26 2019 Salı

Sivas Belediyesi trafikte yayalara tanınan önceliğe dikkat çekmek için 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasını başlattı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kanunla 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilmesiyle birlikte Sivas Belediyesi de bu duruma dikkatleri çekmek için ve sürücülerde yayalara karşı farkındalık oluşturmak adına 3 boyutlu özel yaya geçitleri hazırladı.

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yayalara öncelik tanıyan üç boyutlu yaya geçidi uygulaması ilk olarak İsmet Yılmaz Bulvarı’nda uygulandı.

Projedeki üç boyutlu çizgilerin özellikleri sürücülerde farklı bir algılamayla optik yanılsama sağlıyor. Bu durumda sürücüler yayaların varlığını çok daha yoğun olarak algılıyor. Bunu sağlamak için de yaya geçitleri üç boyut özellikli olarak boyanıyor.

Yaya geçitlerinin üç boyutlu olarak boyanması ayı zamanda estetik bir görünüm de oluşturuyor. Yaya geçidine yaklaşan sürücüler ilk anda bir tümseğe geldiklerini düşünerek yavaşlıyor ve ardından yaya geçidine gelmiş oluyor ve duruyor. Duran araçlar sayesinde yayaların karşıya geçmiş çok daha güvenli hale geliyor.