Sivas’a Özel Lezzetler İnternette Yoğun İlgi Görüyor

Sivas’a Özel Lezzetler İnternette Yoğun İlgi Görüyor
23:53 - Aralık 17 2021 Cuma

Sivas’a ait olarak bilinen ve yıllardır Sivas’ta yöresel olarak üretilen çok sayıda ürünün satışı artık internet üzerinden de yapılabiliyor. Artan dijitalleşmeye uygun hareket eden Sivas’ın yöresel ürünleri üreten bölgelerinden her gün yüzlerce sipariş verildiği ve bu siparişlerin Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmesi hem üreticileri hem de yöresel lezzetleri tatmak isteyen tüketicileri mutlu ediyor.

Tüketiciler internet üzerinden başta Sivas’ta üretilen tarım ürünleri olmak üzere, bal, pekmez ve çeşitli yöresel ürünleri satın alabilirken, bu ürünlerin fiyatları da yöresel ürünler olmasının ve fabrikaya göre daha az maliyetle üretilmesinin etkisiyle hem daha ucuz hem de katkısız olarak tüketicilere sunulmakta.

Pandemiden Sonra Talep Arttı

Üreticilerin coronavirüs pandemisiyle birlikte zor zamanlardan geçtiğini belirten bölgedeki kooperatifler ve yerel üretici birlikleri, “Coronavirüs salgınının başlamasıyla azalan turist sayısı ve azalan talep nedeniyle yöresel ürünlerin internetten satışı hızlandı. Tüketicilerin talebinde de internet üzerinden alımlar öncelikli rol oynuyor” açıklamasında bulunmuştu.

Sivas’ta çok sayıda ürünün üretilebildiğini belirten üreticiler, bu ürünler arasında en çok tercih edilenlerin ise dokuma halılar, çeşitli tekstil ürünleri, dokuma banyo havluları ve halıları, kurutulmuş ürünleri, hazır içli köfte ve çeşitli baharatlar ve bitkiler olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi