Sivas’a Kuvvetli Yağış Uyarısı

Sivas’a Kuvvetli Yağış Uyarısı
00:03 - Kasım 27 2021 Cumartesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve diğer hava tahmin raporlarına göre Sivas’a beklenen yağış bugünden itibaren geliyor. Son dönemde yağışların azalması ve bu yıl beklenen seviyede yağış olmaması nedeniyle baraj suyunda azalma olması ve buna bağlı kesintiler il genelinde sorunlara neden olurken, Sivaslılar bu hafta şiddetli yağmurlar ile karşılaşacak.

Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü il genelinde kuvvetli ve sağanak yağışların olması beklenirken bazı bölgelerde yağış şiddetinin çok fazla olabileceği ve hava durumunun önümüzdeki 5 gün boyunca bulutlu olarak kalacağı tahmin ediliyor.

Çiftçiler Yağış Bekliyor

Sivaslı çiftçiler, bu yıl beklenen yağış oranına ulaşılamadığını ve kış aylarının etkisiyle daha fazla yağış beklediklerini belirtirken, özellikle bazı gıdaların daha fazla yağış ile daha verimli olduğunu belirtiyorlar. Çiftçilerin büyük bölümü yeterince yağış olmamasına bağlı oluşan kuraklık sorunlarının tekrarlanmaması için önlem alırken, bu önlemlerin yağmur yağmadığı sürece yeterli olmayacağı da sık sık gündeme getiriliyordu.

Bu yıl verilecek olan kuraklık desteği ile daha fazla rahat edecek ve daha iyi imkanlara sahip olacak Sivaslıların artan yağışlara karşı gerekli önlemleri de alması önerilmekte. Özellikle bazı hassas sebze ve meyveleri yetiştiren çiftçilerin gerekli önlemleri alması yönünde il genelinde uyarılar yapılmakta.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi