Sivas’a İlk Kar Yağdı

Sivas’a İlk Kar Yağdı
18:03 - Aralık 1 2021 Çarşamba

Hava sıcaklıklarının günden güne düştüğü Sivas’ta akşam saatlerinde eksi dereceyi gören hava sıcaklığı bugün erken saatlerde yağmurun etkisiyle daha fazla soğudu. Kuvvetli yağış beklenen Sivas’ta sabah erken saatlerinde il genelinde etkili olan yağmur öğle saatlerinde yerini hafif kar yağışına bıraktı.

2021 yılının ilk kar yağışını bugün alan Sivas’ın merkezi ve çok sayıda bölgesinde aralıklı olarak hafif kar yağışının ve yağmurun etkili olması beklenirken, MGM’den yapılan açıklamada kuvvetli yağış beklentisinin devam ettiği açıklandı. Gardaşlar Tepesi’nin beyaza büründüğü ve il merkezinde de kardan adamların yapıldığı sosyal medya paylaşımlarına yansırken çok sayıda Sivaslı kar yağışının keyfini çıkardı.

Birkaç Saat Sürecek

MGM tarafından açıklanan veriler, Sivas genelinde hafif kar yağışının günün ilerleyen saatlerinde de devam edeceğini gösterirken gelecek günlerde kar yağışının yerini yağmura bırakması bekleniyor. Su kesintilerinin uygulanmaya başladığı Sivas’ta halkın büyük kısmı yağmur beklentisinde olmasına rağmen yeterince yağmur yağmaması durumunda daha büyük su sıkıntıları ile karşı karşıya kalınabileceği yönünde açıklamalar yapılmakta.

Sivas’ın baraj doluluk oranının çok düşük olması nedeniyle Belediye ekipleri tarafından 7 gün 24 saat çeşitli yöntemler kullanılarak ev ve işyerlerine su verilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirilmekte.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi