Sivas Zara’da 9 Bin Fidan Toprakla Buluştu!

Sivas Zara’da 9 Bin Fidan Toprakla Buluştu!
21:34 - Kasım 8 2021 Pazartesi

Sivas Zara ilçesinde sosyal medya ortamında toplanarak buluşanlar, 9 bin fidanı toprakla buluşturdu. ‘’Yeşil Zara Gönüllüleri’’ Whatsapp platformu tarafından sadece 3 kişiyle başlayan sonrasında 144 kişiye ulaşmayı başaran katılımcılar; tam 9 bin fidanı toprakla buluşturdu!

18 Ekim tarihi itibariyle Doktor Ruşen Sümbüloğlu, Can Aras ve Hüseyin Akkoyun öncülüğünde oluşturulan ‘’Yeşil Zara Gönüllüleri’’ Whatsapp platformu kısa bir süre içerisinde genişledi. ‘’Zara Cumhuriyet Ormanı’’ çalışmaları kapsamında yürütülen sosyal medya kampanyası sonrasında toplamda 9 bin fidanın toprakla buluştuğu ifade edildi. Hem yurt içinden hem de yurt dışından Zaralıların yoğun bir düzeyde bu etkinliğe katılım gösterdiği ifade edilirken; 3 bin adet karaçam, 2 bin 500 sarıçam, bin 300 tane akasya, bin 400 tane badem, bin tane ahlat ve 200 adet alıç olmak üzere toplamda 9 bin 500 fidanın toprakla buluşması sağlandı.

Sosyal medya ortamında başlayan etkinlik kısa bir süre içerisinde geniş bir kapsamlı şekilde uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda düzenlenen törende söz alan Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik; katılımcılara teşekkür ederek; önemli olan fidan dikmek değil, fidanı yetiştirmektir, sözünün altını çizdi. Daha önce Tödürge bölgesine dikilen fidanların başarı oranının yüzde 92 olduğunu ifade eden başkan; bu fidanları da yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Öte yandan törene ilçe protokolünün de katıldığı belirtildi. 


Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi