Sivas Valiliği Himayesinde Gerçekleştirilen ‘’Köy Odası Sohbetleri’’ Devam Ediyor

Sivas Valiliği Himayesinde Gerçekleştirilen ‘’Köy Odası Sohbetleri’’ Devam Ediyor
22:43 - Mart 3 2019 Pazar

Sivas’ta ‘’Köy Odası Sohbetleri’’ devam ediyor. Oda oyunları, sözlü kültürel gelenekler, köy konukseverliği ve diğer geleneksel değerlerimizi hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla Sivas Valiliği himayesinde sürdürülen ‘’Köy Odası Sohbetleri’’ devam ediyor.

Kış akşamlarında geleneksel oyunların oynandığı, folklorik gösterilerin sergilendi ve kültürel sohbetlerin gerçekleştirildiği köy sohbetlerinin, unutulmaya yüz tutmuş olan pek çok geleneği yaşatma konusunda da elverişli bir çalışma olduğu biliniyor.

Köy Odası Sohbetlerine bu hafta Sivas’ın Doğanşar ilçesinin Yavşancık Köyü ev sahipli yaptı. Kültürel sohbetler, geleneksel oyunlar ve eskiye dair güzel sohbetlerinde yaşatıldığı bu etkinliğe Sivas Valisi de katıldı. Köy Odası Sohbetlerine çevre halkının ilgisi ise oldukça yüksekti.

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada;’Köy Odası Sohbetleri’nin amacının devletle milletin kaynaşması olduğunu söyleyerek, “Birlik, beraberliğimiz olduğu sürece, bozulmadığımız ve kuşaklar arasında kopukluk olmadığı sürece daha iyi yerlere geleceğimize eminim.” dedi.

Köy Odası Sohbetlerinde güzel geleneklerin yaşatıldığını dile getiren Vali Ayhan,”Gün boyunca ilçede gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bu içtenliği gördük. Köy odası sohbetleri adı altında bugün sizlerle hasbihal etmek dertleşmek ve sohbet etmek için buradayız. Ayrıca köy odalarını geçmişteki misyonu neler onları şöyle bir hatırlayıp hep birlikte güzel anılar biriktireceğiz. Ben köy odalarını çok önemseyen birisiyim. Geçmişte ilim ve irfan merkezi olmuş yerler burası. Köy odaları, mekteplerin yaygın olmadığı dönemlerde evlilik hayatından tutunda toplum hayata kadar birçok alanda eğitim veren yerler. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Köy Odası Sohbetleri güzel türküler ve aşıklar atışmasıyla devam etti. Yine yöreye özgü deyişler de geceye eşlik etti. Gençler tarafından sergilenen halk oyunları ise oldukça ilgi gördü. Köy yaşlıları hatıralarını anlatarak, güzel hatıralarını katılımcılarıyla paylaştı. Vali Ayhan, samimi bir sohbet ortamı oluşturan köylülere teşekkür etti.