Sivas, Türkiye’nin En Soğuk İli Olarak Kayda Geçti

Sivas, Türkiye’nin En Soğuk İli Olarak Kayda Geçti
17:44 - Aralık 25 2021 Cumartesi

Hava sıcaklığının son günlerde çok düşük seviyelere gerilediği Sivas, Türkiye’nin en soğuk ili oldu. Son dönemde yağmurun yerini kar ve karla karışık yağmura bıraktığı Sivas’ta -29 dereceye kadar düşen sıcaklıklar hayatı olumsuz etkiledi. Sivas’ın İmranlı ilçesinin en soğuk ilçe olduğu tespit edilirken, vatandaşlar ise olumsuz etkilendi.

Kar yağışının etkisi ve hava sıcaklıklarının düşük olmasıyla çok sayıda vatandaş sorunlar yaşadığını belirtirken, bazı vatandaşlar ise çamaşır kurutmanın en büyük sorun olduğunu belirtti. Türkiye’nin en soğuk ili olarak kayda geçen Sivas’ın bu rekoru elinde tutup tutamayacağı konusunda da sosyal medya genelinde anketlerin açıldığı gözlemlendi.

Sıcaklıklar Daha Çok Düşebilir

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının düşük seyredeceği ve birkaç gün boyunca sıcaklıkların yükselmesinin öngörülmediği açıklandı. İmranlı’da hava sıcaklığının -29 dereceye düşmesiyle birlikte belediye ve yerel yetkililerin istenmedik olaylara karşı teyakkuzda olduğu öğrenildi. Sivas genelinde kar yağışının ve hava sıcaklığının olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek için 7 gün 24 saat 300’den fazla personel ve 70 aracın kullanıldığı ve ihbarlara dakikalar içerisinde intikal edildiği bilinmekte.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi