Sivas TSO Başkanı’ndan 30 Milyon Dolarlık Yeni Hedef!

Sivas TSO Başkanı’ndan 30 Milyon Dolarlık Yeni Hedef!
20:33 - Kasım 3 2021 Çarşamba

Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken; Sivas’ta ihracatı arttırmaya yönelik olarak oluşturulan protokolde konuştu! Kazakistan’a ofis açtıklarını ifade eden Eken; bu ofis sayesinde 30 milyon Dolarlık İhracat hedeflediklerini ifade etti.

Kazakistan’a faaliyet gösterecek olan ofis vasıtasıyla 30 milyon Dolarlık bir ihracatı kendilerine hedef koyduklarını ifade eden Eken; Filistin’le geliştirilen İşbirliği Protokolü kapsamında birtakım açıklamalarda bulundu. Sivas Sanayi Odası’yla Filistin Güney Hebron Ticaret Sanayi ve Tarım Odası’nın arasında oluşturulan İşbirliği Protokolü düzenlenen programla imzalandı. Online bir ortamda gerçekleştirilen imza atma programında görüşlerini aktaran Eken; imzalanan protokol sayesinde her iki ülke arasındaki ticareti geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Online olarak düzenlenen imza törenine Sivas TSO Başkanı Eken, Filistin Devleti Türkiye Büyükelçisi olan Dr. Faed Mustafa’yla Filistin Devleti Türkiye Ticaret Müşaviri Rana Abusibaa da katıldı. Ayrıca törene her iki sanayi odasının yönetim üyeleri de katılım gösterdi. Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken yapmış olduğu açıklamada yeni ihracat pazarları oluşturma gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek; bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Kazakistan Almatı’da Ofis Açtık!

Sivas TSO Başkanı Kazakistan’ın Almatı kentinde bir ofis açtıklarını ifade ederek, bu ofis aracılığıyla bu ülkeyle olan yıllık ihracat miktarını 30 milyon Dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Sivas’taki sanayicilere yol gösterme gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Eken; Sivaslı sanayicileri desteklemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Konuşmasında Filistinli heyeti Sivas’a davet eden Mustafa Eken; Sivas’ın tarım, sanayi ve turizm alanında potansiyel sahibi bir kent olduğunun da altını çizdi. Programda Filistin Devleti temsilciler de söz alarak, her iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine önem verdiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi