Sivas Tarımsal Üretimde Rekora Koşuyor

Sivas Tarımsal Üretimde Rekora Koşuyor
19:18 - Ekim 20 2021 Çarşamba

Sivas’ta yıllık tarım alanında üretimde her yıl artmaya devam ediyor. Sivas tarım alanlarının yüzölçümüne göre Türkiye’de ikinci sırada yer alıyor. Bu geniş tarım alanlarında yapılan üretim ise her yıl artarak devam ediyor.

7 Milyarı Aşan Hasıla Var

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ortaya konulan verilere göre Sivas yüzölçümüne göre tarım alanında elde edilen hasıla konusunda zirve yaptı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen destek ve Sivas Valiliği’nin destekleri ile başlatılan Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas projelerinin sunulması sonucunda Sivas’taki hasıla rekora yaklaştı. 2020 yılının sonunda bu rakam 7,2 milyar liraya yaklaştı.

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre Sivas’ın yüzölçümü 28,1 milyon dekar olarak belirtildi. Bu yüzölçümü içerisinde toplam tarım yapılan alan ise 9,6 milyon dekar olarak gösterildi. Müdürlüğün ortaya koyduğu sayısal verilere göre Sivas’ta Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan 29 bin üretici bulunuyor. Bu üreticilerin işlediği tarımsal alan 7,8 milyon dekara çıktı. 2,9 milyon dekar sulanabilir alanın 1,3 milyon dekarının sulanarak tarım yapıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi