Sivas Suşehri’nde Çiftçinin Sondaj Sürprizi: Petrol Sandı, Su Buldu

Sivas Suşehri’nde Çiftçinin Sondaj Sürprizi: Petrol Sandı, Su Buldu
14:00 - Eylül 15 2025 Pazartesi

Sivas Suşehri’nde, ahır yapımı için su arayan çiftçi Emre Keleş, 88 metre derinlikte karşılaştığı sürprizle herkesi şaşırttı. Başlangıçta petrol çıktığını sandığı sıvı, analizlerden sonra güçlü bir su kaynağı olduğu ortaya çıktı. Bu bulgu, bölgedeki su sıkıntısına umut oldu.

Keleş’in yaptığı sondajda ilk olarak ham petrole benzer siyah bir sıvı fışkırdı. Bu durum, yaklaşık 14 saat sürdü ve sonrasında sıvının rengi griye dönüşerek su olduğu anlaşıldı. Çıkan su, 30 metre yüksekliğe kadar ulaşarak herkesi şaşkına çevirdi. Sondajı yapan ekip, böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını belirtti.

Su kaynağının kesin niteliğini belirlemek için alınan numunelerin analiz sonuçları bekleniyor. Bu arada Keleş, bulduğu su kaynağına petrol kadar değer veriyor ve bu buluşun, kurak geçen günlerde bölge için büyük bir kazanım olduğunu ifade ediyor.

Nevzat Yücel

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi