Sivas Millet Bahçesi’ne 500 ağaç daha dikilecek

Sivas Millet Bahçesi’ne 500 ağaç daha dikilecek
13:51 - Haziran 21 2020 Pazar

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans yöntemiyle açılışı gerçekleştirilen Sivas Millet Bahçesi’ne yıl sonuna kadar 500 ağaç daha dikilecek.

Daha önceden 4 Eylül Stadı’nın bulunduğu arazi üzerine inşa edilen ve Anadolu’da bulunan en büyük millet bahçesi olma ünvanına sahip olan Sivas Millet Bahçesi’nde, vatandaşların daha güzel bir ortamda doğayla buluşabilmesi maksadıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat gereği ağaçlandırma çalışması yapılması planlanmıştı. Bu kapsamda bugün Sivas Belediyesi bir dikim programı düzenledi ve bu programa Sivas Valisi Salih Ayhan ile protokol üyeleri katılım sağladı.

Ağaç dikim programında konuşma yapan Vali Salih Ayhan, yaklaşık 150 milyon liralık bir bedel ödenerek yapılan Sivas Millet Bahçesi’nin hem maddi, hem de 4 Eylül Stadı’nın arazisinde kurulduğu için manevi değeri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı talimatı gereği bahçeyi ağaçlandırmak için bugün bir araya gelindiğini söyleyen Vali Salih Ayhan, Sivas’ın çok güzel bir eseri bünyesine kattığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi