Sivas Merkez Yavu Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Yavu Köyü Tanıtım Rehberi
13:21 - Mayıs 26 2020 Salı

Yavu

Nüfusu: 55 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 30 km

Yavu İsmi Nereden Geliyor?

Sivas ilinin merkezine bağlı olan köye neden Yavu adının verildiğine dair net bir bilgi yoktur. Fakat adının Orta Asya’daki Çeçenler’den geldiği tahmin edilmektedir. Çeçen adı gibi durmasına rağmen köyde daha önce hiç çeçen yaşamamıştır.

Yavu Köyünün Tarihi

Köyün ne zaman ve kim tarafından kurulduğuna dair bilgi yoktur. Fakat daha önce Rumların yaşadığı bilinmektedir.

Yavu Köyünün Yemekleri

Yavu köyünün ekonomisi tarıma dayanmaktadır. Köy tarlalarının 2/3’ünü Duran Ağa’nın torunu işletmektedir. Tarlalardaki meyve bahçelerinden elde edilen gelirle hem köye hem de köylünün ekonomisine katkı sağlamaktadır. Yavu halkı, Sivas ilinin gelenek ve göreneklerini yaşatmak için özen gösterirler. Misafirperverlikleri ile ünlüdürler. Köyün en fazla sevilen ve yapılan yemekleri arasında; tarhana çorbası, tavşanlı bulgur pilavı, patates yahnisi, pastırmalı kuru fasulye bulunur. Köyün meyveleri de ünlüdür.

Yavu Köyünün Coğrafi Konumu

Merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Yavu köyü, Eğriköprü tarafında kalmaktadır. Eğriköprü’ye giden yoldan gidilerek varılan köyde ilkokul bulunmaktadır. Öğrenciler eğitimleri için taşımalı sistemi de kullanmaktadır. Yavu köyünün temiz su şebekesi ve atık su şebekesi vardır. PTT’nin şubesi olmamasına rağmen PTT acentesi bulunur. Çalışmayan sağlık ocağı vardır.  Köye ulaşımı sağlayan yolun hepsi asfalttır. Köyde elektrik, adsl ve sabit telefon imkanı bulunmaktadır. Yapılan çalışmalarla GSM operatörlerinin kullanılması hedeflenmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi