Sivas Merkez Üçtepe Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Üçtepe Köyü Tanıtım Rehberi
01:51 - Mayıs 26 2020 Salı

Üçtepe

Nüfusu: 94 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 22 km

Üçtepe İsmi Nereden Geliyor?

Sivas ilinin merkezine bağlı olan Üçtepe köyüne bu adın verilmesine çevresindeki üç tepe neden olmuştur. Üç tepeden kaynaklı olarak Üçtepe denmiştir.

Üçtepe Köyünün Tarihi

Üçtepe köyü Dağıstan kökenlidir. Devletin üst düzey mevkilerinde görev almış birçok kişi Üçtepe köyünde yetişmiştir. Köy; doktorlar, girişimci iş adamları, öğretmenler, mimarlar, hukukçular, mühendisler ve bilim adamlar yetiştirmiştir.

Üçtepe Köyünün Yemekleri

Üçtepe köyü Dağıstan kökenli olduğundan dolayı çevresindeki diğer köylerden adet, gelenek ve yemek bakımından farklıdır. Belli bir yaşın üzerindeki köy halkı kendi ana dillerini konuşmaktadır. Dağıstan’a ait yemek kültürlerini devam ettirmeye özen göstermektedirler. Köy halkının en popüler lezzetleri arasında; Nathuh, Kguduya, Hinkgal, Avuz Hinkgali ve Tsoroçet bulunur.

Üçtepe Köyünün Coğrafi Konumu

Üçtepe köyünde ilkokul bulunmaz. Öğrenciler taşımalı eğitim görmektedir. Köy halkına hizmet veren temiz su şebekesi bulunur fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Köy sınırlarında gölet bulunmaktadır. Köye ulaşım sağlayan yol asfalttır. Sabit telefon ve elektrik hizmeti bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi