Sivas Merkez Tepeönü Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Tepeönü Köyü Tanıtım Rehberi
19:10 - Mayıs 28 2020 Perşembe

Tepeönü

Nüfusu: 221 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 14 km

Tepeönü İsmi Nereden Geliyor?

Sivas merkeze bağlı olan Tepeönü köyü Evliya veya Memmediğin Tepe adı verilen tepenin önünde kurulmuştur. Kurulduğu konumdan dolayı köye Tepeönü adı verilmiştir.

Tepeönü Köyünün Tarihi

Tepeönü köyünü Mehmet Pehlivan kurmuştur. Eskinden Memmedik denmesinin nedeni kurucusunun adının Mehmet olmasıdır. Tarihi geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Şimdilerde nüfusundan dolayı muhtarlık seçimleri ile yönetilmektedir. Yapılan seçimleri kazanan kişi muhtar olarak belirlenen süre içinde görevini yerine getirir. 1984, 1989 yıllarında yapılan seçimleri Ali Yılmaz kazanmıştır. 1994’te Ziya Yılmaz, 1999’da ve 2004’te Celal Yılmaz seçilmiştir.

Tepeönü Köyünün Yemekleri

Tepeönü köyünde karasal iklim hakimdir. İklim şartları bölgede ekilen tarım ürünlerini etkiler. Tarım ürünleri ise yemek kültürüne direkt etki eder. Tepeönü köyünün lezzetleri arasında; Hıngel, Bumbar, Turşu Kavurması, Bırde ve Madımak bulunur. Köyün geçim kaynakları arasında tuz işletmeciliği, tarım ve hayvancılık bulunmaktadır.

Tepeönü Köyünün Coğrafi Konumu

Tepeönü köyünde ilkokul bulunmamaktadır. PTT şubesi ve sağlık kurumları yoktur. Köye ulaşmayı sağlayan yol asfalt olduğundan dolayı PTT, sağlık ve diğer resmi işlemler için merkeze gidilir. İçme suyu şebekesi bulunmasına rağmen kanalizasyon şebekesi yoktur. Elektrik ve sabit telefon imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi