Sivas Merkez Pınarca Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Pınarca Köyü Tanıtım Rehberi
14:13 - Mayıs 27 2020 Çarşamba

Pınarca

Nüfusu: 42 kişi

İl Merkezine Uzaklığı: 25 km

Pınarca İsmi Nereden Geliyor?

Pınarca adının nerden geldiğine dair kesin bilgi bulunmamaktadır. Çevresindeki pınar adı verilen kaynak sularından dolayı Pınarca denme ihtimali vardır.

Pınarca Köyünün Tarihi

Torusu olarak da bilinen Pınarca’nın kaynaklarda ne zaman kurulduğuna dair bilgi bulunmamaktadır. Pınarca’nın bulunduğu bölge Türklerin hakimiyetine geçince Türkler nüfusunda artış olmuştur. İş ve diğer nedenlerden kaynaklı olarak köy çok göç vermektedir. 1985 yılında 119 kişi olan nüfus 1990 yılında 69, 2000 yılında 42’ye düşmüştür. Günümüzde köye toplam 6 hane bulunmaktadır.

Pınarca Köyünün Yemekleri

Yerleşik durumda olanlar tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Yemeklerin ana malzemelerini hayvancılıktan kaynaklı et ve daha çok üretildiği için un oluşturur. Bulgurlu ve tahıllı yemekler ağırlıktadır.

Pınarca Köyünün Coğrafi Konumu

Sivas merkeze 25 km uzaklıkta bulunan köy yolunun 3 km’si dışında geri kalan kısmı asfalttır. İlkokul yoktur. Temiz su şebekesinin bulunduğu Pınarca’da kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve sağlık kurumu yoktur. Elektrik ve sabit telefon imkanı bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi